Έχεις σκεφτεί ποτέ να δώσεις στο μωρό σου κάτι το διαφορετικό; Να συνδυάσεις δηλαδή σε κρέμα το μήλο και την κανέλα με το παντζάρι; Η γεύση είναι μοναδική και το μικρό σου θα τη λατρέψει. Πίστεψέ με, και τα δύο δικά μου μόλις δοκίμασαν τον συνδυασμό αυτό ξετρελάθηκαν! Η προσθήκη της κανέλας ολοκληρώνει τη γεύση της κρεμούλας αυτής και την απογειώνει. [Εννοείται πως πάντα ρωτάμε τον παιδίατρο για οποιοδήποτε νέο τρόφιμο, λαχανικό ή φρούτο σκοπεύουμε να προσθέσουμε στη διατροφή του μωρού μας!]
Υλικά:
- ½ μήλο, κομμένο σε κυβάκια και μαγειρεμένο στον ατμό
- ½ παντζάρι, κομμένο σε κυβάκια και μαγειρεμένο στον ατμό
- 2 κουταλιές σούπας σκόνη κρέμας με μήλο και δημητριακά ολικής
- 50 ml χλιαρό ή κρύο νερό ή μητρικό γάλα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μούλτι λιώνουμε πολύ καλά το μήλο και το παντζάρι για να γίνουν ένας λείος πουρές.
- Φτιάχνουμε την κρέμα με μήλο και δημητριακά ολικής σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί της συσκευασίας με λιγότερο νερό.
- Προσθέτουμε στο μπολ του μωρού 2 κουταλιές σούπας πουρέ μήλο παντζάρι.
- Σερβίρουμε την κρέμα στο μωρό, ελέγχοντας πρώτα τη θερμοκρασία της κρέμας.
Τips
- Η ποσότητα της κρέμας που τρώει το μωρό αλλάζει ανάλογα με την ηλικία του.
- Ο πουρές μήλο παντζάρι μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο, καλά κλεισμένος σε γυάλινο βάζο για 2-3 μέρες.
Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com