ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΜΩΡΑ

παντζάριΈχεις σκεφτεί ποτέ να δώσεις στο μωρό σου κάτι το διαφορετικό; Να συνδυάσεις δηλαδή σε κρέμα το μήλο και την κανέλα με το παντζάρι; Η γεύση είναι μοναδική και το μικρό σου θα τη λατρέψει. Πίστεψέ με, και τα δύο δικά μου μόλις δοκίμασαν τον συνδυασμό αυτό ξετρελάθηκαν! Η προσθήκη της κανέλας ολοκληρώνει τη γεύση της κρεμούλας αυτής και την απογειώνει. [Εννοείται πως πάντα ρωτάμε τον παιδίατρο για οποιοδήποτε νέο τρόφιμο, λαχανικό ή φρούτο σκοπεύουμε να προσθέσουμε στη διατροφή του μωρού μας!]

Υλικά:

  • ½ μήλο, κομμένο σε κυβάκια και μαγειρεμένο στον ατμό
  • ½ παντζάρι, κομμένο σε κυβάκια και μαγειρεμένο στον ατμό
  • 2 κουταλιές σούπας σκόνη κρέμας με μήλο και δημητριακά ολικής
  • 50 ml χλιαρό ή κρύο νερό ή μητρικό γάλα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μούλτι λιώνουμε πολύ καλά το μήλο και το παντζάρι για να γίνουν ένας λείος πουρές.
  2. Φτιάχνουμε την κρέμα με μήλο και δημητριακά ολικής σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί της συσκευασίας με λιγότερο νερό.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ του μωρού 2 κουταλιές σούπας πουρέ μήλο παντζάρι.
  4. Σερβίρουμε την κρέμα στο μωρό, ελέγχοντας πρώτα τη θερμοκρασία της κρέμας.

Τips

  • Η ποσότητα της κρέμας που τρώει το μωρό αλλάζει ανάλογα με την ηλικία του.
  • Ο πουρές μήλο παντζάρι μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο, καλά κλεισμένος σε γυάλινο βάζο για 2-3 μέρες.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com

Leave a Reply