ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

κοτόσουπαChicken soup, εκτός από κοτόσουπα, στα αγγλικά σημαίνει μεταφορικά και βάλσαμο, δηλαδή καθετί που ανακουφίζει. Δεν πήρε άδικα αυτή την έννοια. Η σούπα από κοτόπουλο είναι άκρως θεραπευτική για κάθε ίωση/γρίπη/κρυολόγημα. Ποια είναι η βασική συνταγή γιατρού σε κάθε ασθενή; Φάε κοτόσουπα! Και γιατί όχι; Εκτός από βάλσαμο για σώμα και ψυχή (από τα πρώτα φαγητά στη λίστα των comfort foods), είναι και πεντανόστιμη! Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, που ξεκίνησε για τα καλά το κρύο και νιώσαμε στο πετσί μας τον χειμώνα, η κοτόσουπα είναι ένα πιάτο που “τραβιέται” πολύ σε κάθε οικογενειακό τραπέζι.

Ιδού μια υπέροχη και πανεύκολη συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου για θρεπτική και μυρωδάτη κοτόσουπα. Την απογειώνει η πιπεριά Φλωρίνης, που δίνει μια ξεχωριστή ένταση και το πεντανόστιμο ζωντανό και χρυσαφένιο κοτόπουλο με εθνικές και διεθνείς διακρίσεις Ελαιοπουλάκι, που συνδυάζεται τέλεια με τα ολόφρεσκα λαχανικά! Καλή όρεξη!

Κοτόσουπα με μπούτι κοτόπουλο, λαχανικά και ρύζι
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35-40 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
100 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 πιπεριά Φλωρίνης
6 baby πατάτες
2,5 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
Χυμό από 1 λεμόνι
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το καρότο και το κολοκυθάκι στη μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια, τις baby πατάτες σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Στο ίδιο ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στα 4 και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο. Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και τις baby πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τον ζωμό του κοτόπουλου και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι στην κατσαρόλα 18-20 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.

Πετάει το Ελαιοπουλάκι; Πετάει! Ή μάλλον πετούν όσοι γεύονται το μοναδικό ελληνικό κοτόπουλο που τρέφεται αποκλειστικά με φυτικές τροφές, βασισμένες στο καλαμπόκι και το ελαιόλαδο. Αυτές είναι που του δίνουν τόσο υψηλή θρεπτική αξία και μας γεμίζουν δύναμη και ενέργεια και υγεία. Οι βιταμίνες Β3 και Β6 που περιέχονται στις τροφές του συμβάλλουν στη μείωση της αίσθησης κόπωσης και στη φυσιολογική λειτουργεία του μεταβολισμού, ενώ το αντιοξειδωτικό σελήνιο θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και συμβάλλει στην υγεία δοντιών, νυχιών και μαλλιών.

Leave a Reply