ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ THE MOVIE: ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Καραγκιόζης, The Movie: το πρώτο ελληνικό animation που ξεκίνησε την πορεία του στις αίθουσες στις 8 Δεκεμβρίου κλείνει την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του έχοντας αγαπηθεί από το κοινό. Πήρε το αργυρό μετάλλιο, τη δεύτερη δέση στο box office με 41 ταινίες και σε μια πολύ δύσκολη κινηματογραφική περίοδο.

Ευχαριστώντας θερμά όσους διασκέδασαν, γέλασαν και συγκινήθηκαν με την ιστορία του «Καραγκιόζη Γραμματικού» ο πολυαγαπημένος Καραγκιόζης και η παρέα του φουλάρουν τις μηχανές. Περιμένουν κι αυτή τη βδομάδα μικρούς και μεγάλους στις κινηματογραφικές αίθουσες στην  Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Περιφέρεια. Στόχος: Να φτιάξουμε από κοινού αναμνήσεις με χρώμα και μυρωδιά Ελλάδας.

Καραγκιόζης The Movie, ο αρχετυπικός ήρωας του θεάτρου σκιών «βγήκε» από το πανί και ανέβηκε στην κινηματογραφική οθόνη για να μοιραστεί  τις περιπέτειές του και να μας ψυχαγωγήσει και κινηματογραφικά.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην ιστορία του «Καραγκιόζης Γραμματικός»: Ο Καραγκιόζης Γραμματικός είναι ένα από τα παλαιότερα έργα στο ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών κι επιλέχθηκε για να αποτελέσει τον βασικό σκελετό πάνω στον οποίο χτίστηκε το σενάριο της ταινίας. Αποδεικνύεται έτσι η διαχρονικότητα του Καραγκιόζη και η ιδιότητά του να ανανεώνεται συνεχώς μπαίνοντας σε καινούργιες φόρμες, να συντονίζεται με το πνεύμα της εποχής, να προκαλεί το ενδιαφέρον και να συγκινεί όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στη γραπτή τους επικοινωνία. Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος! Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής δήλωσε συγκινημένος κατά την  απονομή: «Άιντε παιδιά, μαζί πήραμε το αργυρό! Αλλά σε μισογεμάτες αίθουσες… Πάμε να τις γεμίσουμε, γιατί τις ταινίες πρέπει να τις βλέπουμε στο φυσικό τους χώρο, τη μεγάλη οθόνη! Και αν θέλετε πάμε παρέα να χτυπήσουμε και το χρυσό! Για  περισσότερο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους! Εδώ τα καλά γράμματα! Γεμάτα χιουμορίνι.»

Καραγκιόζης The Movie
Στους κινηματογράφους σε διανομή της Spentzos Films
Σκηνοθεσία: Άκης Καρράς, Χρήστος Λειβαδίτης, Αικατερίνη Παπαγεωργίου
Σενάριο: Άθως Δανέλλης
Φωνές: Άθως Δανέλλης, Έλενα Μαραγκού
Παραγωγή: White Fox S.A., Cosmote TV και Anama Ltd
Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ

Leave a Reply