EMOJI, Η ΤΑΙΝΙΑ

Emoji, η ΤαινίαΜε την έλευση των smartphones, η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων έχει γίνει πια… παιχνιδάκι. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε διαφορετική γλώσσα, αν βρισκόμαστε σε διαφορετική χώρα ή αν μας χωρίζουν απέραντοι ωκεανοί και βουνά, αφού στην τελική όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό το εικονίδιο 🙂 .Η Columbia Pictures, σε συνεργασία με την Sony Pictures Animation, παρουσιάζουν το Emoji, η Ταινία, μια διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων που αναφέρεται στα emojis, μια πλέον παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας!

emojimovie-dom-emoji-pk-01_emj_wrk060-1081_lm_v1

Σύνοψη: Το Emoji, η Ταινία ξεκλειδώνει τον μυστικό κόσμο που βρίσκεται μέσα στο smartphones, κρυμμένος στο app της Τεξτόπολης. Εκεί κατοικούν όλα τα emojis, τα οποία ελπίζουν πως κάποτε θα επιλεγούν από τον χρήστη. Σε αυτό τον κόσμο, κάθε emoji έχει μια μοναδική και συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του- εκτός από τον Τζιν, ένα υπερκινητικό emoji που έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και μπορεί να πάρει πολλές και διαφορετικές εκφράσεις. Αποφασισμένο να γίνει κανονικό όπως τα υπόλοιπα, ο Τζιν ζητάει την βοήθεια του Κόλλα-Πέντε, του καλύτερού του φίλου και της μυστηριώδους χάκερ Ατίθασης. Μαζί θα ζήσουν μια επική και ανεπανάληπτη περιπέτεια, αφού θα επισκεφθούν διάφορα applications -το καθένα από τα οποία έχει τον δικό του διασκεδαστικό κόσμο-, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον Κώδικα που θα επισκευάσει τον Τζιν. Αλλά όταν ένας μεγαλύτερος κίνδυνος απειλεί τα smartphones, τότε η μοίρα όλων των emojis εξαρτάται από τους τρεις φίλους, που πρέπει να σώσουν τον κόσμο (τους) πριν αυτός καταστραφεί.

EMJI_EU_ONLNE_TSR_1SHT_01_GR_150517B

Emojis και Χαρακτήρες 

Στη Τεξτόπολη κάθε emoji μπορεί να πάρει μία και μόνο έκφραση. Αλλά ο Τζιν δεν έχει μόνο μία έκφραση, έχει ΟΛΕΣ τις εκφράσεις! Δεν μπορεί να βάλει κανένα φίλτρο στα συναισθήματά του. Αποφασισμένος να ταιριάξει με τους υπόλοιπους και να κάνει περήφανους τους γονείς του, αφού νιώθει ότι τους έχει απογοητεύσει, αποφασίζει να ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι μέσα στον κόσμο του τηλεφώνου, ώστε να αλλάξει τον κώδικά του, για να έχει και αυτός μία και μόνο έκφραση. Τελικά, θα ανακαλύψει, ότι, αν πραγματικά αγκαλιάσει αυτή του τη διαφορετικότητα, θα γίνουν όλα τόσο καλύτερα και για αυτόν και τους γύρω του.

Ο Κόλλα Πέντε είναι ένα emoji ανοιχτή παλάμη, έτοιμο να κολλήσει πέντε ανά πάσα στιγμή! Και ποια είναι άραγε η αγαπημένη έκφρασή του: Κόλλα Πέντε! Πρόκειται για έναν πληθωρικό τύπο με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι μονίμως αεικίνητος, τρέχει, πηδάει και κάνει τούμπες και ακροβατικά. Παλιά ήταν πολύ διάσημος και αγαπητός, αλλά πλέον έχει περάσει η μπογιά του και έχει πια αντικατασταθεί από τον Κολλαμπούμ, έναν γυμνασμένο υπερόπτη πιτσιρικά. Ο Κόλλα Πέντε δεν αντέχει κι άλλη απόρριψη και θέλει να γίνει ξανά πρώτη μούρη. Η περιπέτειά του με τον Τζιν τον κάνει να συνειδητοποιήσει ότι είναι πιο σημαντικό να έχεις έναν αληθινό φίλο από το να είσαι δημοφιλής.

Η Ατίθαση είναι μια σκληρή τύπισσα με μπλε μαλλιά που ξέρει να σπάει τον κώδικα των emojis. Χαρακτηρίζεται από κυνισμό και είναι σούπερ έξυπνη. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να προγραμματίσει από την αρχή. Η Ατίθαση ονειρεύεται να φύγει κάποια μέρα από το τηλέφωνο και να ζήσει στο Σύννεφο ένα μυθικό κόσμο όπου μπορεί κανείς να ζήσει τη ζωή του με τους δικούς του κανόνες. Όταν συναντά τον Τζιν, συνειδητοποιεί ότι μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει πρόσβαση εκεί, αλλά τα σχέδιά της ανατρέπονται όταν αναπτύσσει απροσδόκητα συναισθήματα.

H Γελαστή είναι το πρώτο emoji που υπήρξε ποτέ. Πρόκειται για το αφεντικό της Τεξτόπολης. Έχει μονίμως ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, αλλά είναι απίστευτα σατανική. Η Γελαστή θέλει να διασφαλίσει ότι όλα τα emojis ακολουθούν πιστά έναν απλό κανόνα: έχουν μία και μόνο έκφραση. Όταν ανακαλύπτει ότι ο Τζιν μπορεί να πάρει πολλές εκφράσεις, προσπαθεί να τον διαγράψει! Δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση  ο Τζιν να βάλει σε κίνδυνο την τέλεια κοινότητα.

Και βέβαια υπάρχει και ο Κακάς. Ο Κακάς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή emojis, και η θέση που βρίσκεται είναι κυριολεκτικά πολύ σοβαρή. H συμπεριφορά του είναι πολύ αριστοκρατική και φοράει μονίμως μια γραβάτα από χαρτί υγείας. Είναι από τη φύση του μαλακός και έχει μια τάση να φοράει λίγη κολόνια παραπάνω από το κανονικό.

Φυσικά, η Τεξτόπολη δεν θα υπήρχε χωρίς τον Άλεξ και το κινητό του. Τα emojis τον βοηθούν να επικοινωνεί με τους φίλους του και τους γονείς του. Ο Άλεξ προσπαθεί να βρει το θάρρος για να γράψει σε ένα κορίτσι που του αρέσει και δεν ξέρει ποιο είναι τα κατάλληλο για την περίσταση emoji. Αν στείλει το λάθος emoji, θα μπορούσε να γίνει μεγάλη ζημιά και να εκμηδενίσει τις πιθανότητές του να την πλησιάσει.  Δύσκολα τα πράγματα!

Emoji, η Ταινία

Συντελεστές

 Σκηνοθεσία: Tony Leondis

Σενάριο: Tony Leondis, Eric Siegel, Mike White

Παραγωγοί: Michelle Raimo Kouyate, John Kreidman

Μουσική: Patrick Doyle

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Δημήτρης Μακαλιάς, Δημήτρης Μαριζάς, Αφροδίτη Αντωνάκη, Τάνια Μπρεάζου, Πάνος Σουρούνης, Χρήστος Συριώτη, Μαίρη Ρετσίνα, Πέτρος Δαμουλής, Σοφία Τσάκα, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Μαρία Ζερβού, Αντώνης Θυσιάδης, Γιώργος Αργύρης

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD

Διάρκεια: 86’ 

Visit:

https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr

https://www.youtube.com/channel/UCXNcKZ9Wqa0UF0PAf4eu7sw

Leave a Reply