ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΑΡΑΦΑ

Το Athens Open Air Film Festival, μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων, πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και αποκαλύπτει μέσω της κινηματογραφικής ματιάς κρυμμένες οάσεις της πόλης!  Από το πρόγραμμα του φεστιβάλ δε θα μπορούσε να λείψει ένα από τα καλύτερα φιλμ κινουμένων σχεδίων των τελευταίων ετών, “Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα”, που θα παιχτεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στην Πλατεία Μεσολογγίου, στο Παγκράτι. Η είσοδος είναι, φυσικά ελεύθερη!

zarafa

Οι μικροί αλλά και μεγάλοι φίλοι των κινουμένων σχεδίων θα ταξιδέψουν στην Αφρική, μέσα από τις αφηγήσεις του σοφού γέροντα στα παιδιά του χωριού για την ιστορία του Μάκι. Ο Μάκι είναι ένα μικρό αγόρι που ξεφεύγει απ’ τα δίχτυα των δουλεμπόρων και γίνεται κολλητός με μια καμηλοπάρδαλη, τη Ζαράφα. Όταν όμως η Ζαράφα αιχμαλωτίζεται για να δοθεί στον Γάλλο βασιλιά ως δώρο, τότε ο Μάκι βάζει ως σκοπό της ζωής του να την ελευθερώσει και ταξιδεύει πάνω σε ένα αερόστατο μέχρι το Παρίσι για να τη βρει. Συγκινητικό και φτιαγμένο από το υλικό των παιδικών ονείρων, «Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα» και οι εικόνες του μαγεύουν το κοινό, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Σκηνοθεσία: Ρεμί Μπενζανσόν, Ζαν Κριστόφ Λι
Έτος: 2012
Διάρκεια: 75′

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ: Το Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011, διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο (πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α) αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.  Όλες οι προβολές του φεστιβάλ πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr. Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στο www.cinemag.gr, και στα social media εδώ και εδώ.

Leave a Reply