Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα

επαναστατικά μπισκόταΜε αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Γιώργος Ευγενειάδης, τεχνολόγος τροφίμων και καθηγητής στη δημόσια ειδική εκπαίδευση καθώς και στην κατάρτιση ενηλίκων, και οι μαθητές του έφτιαξαν τη συνταγή που εμπνεύστηκαν πρώτη φορά στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πριν από δυο χρόνια και έκτοτε τα φτιάχνουν (και θα συνεχίσουν να τα φτιάχνουν) κάθε χρόνο! Επαναστατικά μπισκότα! Πάντα Ελεύθεροι!

Σχολικά Επαναστατικά Μπισκότα
Υλικά:
•200 γρ. παγωμένο βούτυρο
•375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•125 γρ. ζάχαρη
•1 αυγό
• Μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Κόβω το βούτυρο σε κύβους
• Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ
• Τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη
• Συνεχίζω με τα χέρια
• Μεταφέρω τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη χωρίζω σε δυο ίσα μέρη
• Τοποθετώ το ένα μέρος σε ένα μπολ
• Ρίχνω το χρώμα ζαχαροπλαστικής
• Ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μπλε ζύμη
• Σχηματίζω με κούπατ σχήματα
• Ψήνω στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά
επαναστατικά μπισκότα

Γιώργος Ευγενειάδης, Τεχνολόγος Τροφίμων, MSc, MEd
Καθηγητής Ειδικής Εκπαίδευσης – Συγγραφέας
Site https://aplakaidiaforetika.gr/
FaceBook page @Εύγε
Instagram @evgespecialeducation

Leave a Reply