ΓΛΥΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ: CRUMBLE ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

κέικ με αχλάδια και μήλαΣήμερα φτιάχνουμε ένα υπέροχο φθινοπωρινό crumble κέικ με αχλάδια και μήλα, για να συνοδεύσει την πορτοκαλάδα ή το γάλα των παιδιών και τον δικό μας καφέ! Για 8 μερίδες, θα χρειαστούμε:

150 γρ. αλεύρι μαλακό Νο2 Μύλοι Αγίου Γεωργίου
50 γρ. αλεύρι Καλαμποκιού Μύλοι Αγίου Γεωργίου
2 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
100 γρ. σταφίδες λευκές
150 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
χυμό από ½ λεμόνι
3 κ.σ. κορν φλάουρ
100 γρ. βρώμη
3 σκληρά αχλάδια
3 σκληρά μήλα
ζάχαρη άχνη

ΣΚΕΥΗ: πυρέξ, μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα φρούτα. Τα τοποθετούμε στο πυρέξ και προσθέτουμε μέσα τις σταφίδες, το κορν φλάουρ, τη μισή από τη μαύρη ζάχαρη, το χυμό από το ½ λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα, τη βρώμη, την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια. Τα πλάθουμε με τα χέρια μας και στρώνουμε τη ζύμη πάνω από την στρώση των φρούτων στο πυρέξ. Ψήνουμε στους 180ᵒC για 40-45 λεπτά περίπου. Όταν το κέικ ψηθεί το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Tip: Σερβίρουμε το crumble κέικ με αχλάδια και μήλα με παγωτό βανίλια!

https://alevri.com/recipes/crumble-keik-me-ahladia-kai-mila

Leave a Reply