ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

κοτόπουλο με κάριΚοτόπουλο με κάρι και μήλα. Εντάξει, δεν είναι και η πιο light συνταγή που υπάρχει. Είναι όμως πεντανόστιμη, χειμωνιάτικη και εύκολη. Με ελάχιστα υλικά και σε λιγοστό χρόνο μεταμορφώνεστε σε έθνικ σεφ. Μια συμβουλή: Μη φοβηθείτε το κάρι, προσωπικά θα διπλασίαζα την ποσότητα αλλά δεν θέλω να σας τρομάξω… Το φαγητάκι δεν καίει καθόλου.

Υλικά

2 δισκάκια στήθος κοτόπουλο
2 κρέμες γάλακτος light
1 κονσέρβα γάλα ή κρέμα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας κάρι
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 φλιτζάνι τριμμένο γκούντα
2 μήλα κομμένα σε πολύ λεπτές φετούλες
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστο λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση: Κόβουμε σε κομματάκια το κοτόπουλο, το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ έτσι ώστε να καλύψει τον πυθμένα του. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για λίγο τις κρέμες γάλακτος και καρύδας αφού έχουμε προσθέσει το κάρι και την κέτσαπ. Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες μήλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με κάρι με ρύζι μπασμάτι.

ΥΓ: Ευχαριστώ (για πάντα) τη φίλη μου Έλενα για αυτή τη συνταγή.

Leave a Reply