ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ARANCINI ME ΡΥΖΙ

aranciniΕ, λοιπόν, δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα άρεσαν στα μικρά αυτά τα arancini (ρυζοκροκέτες). Τελικά, μεγαλύτερη επιτυχία είχε το ρύζι ως leftover παρά την ώρα που έγινε ως συνοδευτικό! Σημειώστε τη συνταγή 🔻

2 κούπες leftover ρύζι
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα mozzarella τριμμένη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί
2 κουταλιές κορν φλάουρ
λάδι για τηγάνισμα

▪️Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά και πλάσε μπαλίτσες ρυζιού.
▪️Σε ένα μικρότερο μπολ βάλε το κορν φλάουρ και μια κούπα νερό, ανακάτεψε τα καλά.
▪️Βούτηξε τις μπαλίτσες στο μίγμα νερού και κορν φλάουρ και μετά πανάρισέ τες.
▪️Τηγάνισε τα arancini σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Εμείς το σερβίραμε με τυρί κρέμα χτυπημένο μαζί με φέτα και πελτέ ντομάτας ! Δοκίμασέ το και μην ξαναφάς ξαναζεσταμένο ρύζι ✌🏼

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007, συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com  

Leave a Reply