ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΩ

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, στις 10:30 π.μ. , το Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση “Εγώ είμαι εγώ και μου αρέσω“.

Ο σημαντικός τομέας της προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο της προσχολικής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης. Το γεγονός ότι στο νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του Νηπιαγωγείου αποτελεί ξεχωριστή μαθησιακή περιοχή αναδεικνύει την έμφαση που πρέπει να δοθεί στον τομέα αυτό. Ωστόσο δεν διδάσκεται με τον ίδιο τρόπο όπως οι άλλες μαθησιακές περιοχές.
Ο εκπαιδευτικός εκμεταλλεύεται τις καθημερινές ευκαιρίες που του δίνονται στην τάξη για να προωθήσει την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και μέσα από ποικίλες οργανωμένες δραστηριότητες βοηθάει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία, την αυτοαντίληψη και την αυτοεκτίμησή τους.
Οι μαθησιακές δράσεις επεξεργάζονται τις παρακάτω έννοιες: ταυτότητα, αυτορρύθμιση, προσωπική ενδυνάμωση, κοινωνικές δεξιότητες και κοινωνική αλληλεπίδραση.
Στο σύντομο αυτό εργαστήριο η νηπιαγωγός Κατερίνα Χριστόγερου μοιράζεται μαζί μας παραδείγματα δραστηριοτήτων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τη μοναδικότητά τους, να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με στόχο να αγαπήσουν τον εαυτό τους για αυτό που πραγματικά είναι.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας είναι η αγορά του βιβλίου Εγώ είμαι εγώ… και μου αρέσω!, 101 δραστηριότητες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών της Κατερίνας Χριστόγερου (λιανική τιμή: 8,76 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, κατά την προσέλευσή σας.

ego_eimai_ego_kai_mou_areso_cover

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail:polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Leave a Reply