ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 25 ΚΑΙ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Παιδικό Μουσείο Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα & δραστηριότητες που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία.  Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών και είναι βασισμένες στην ενεργό συμμετοχή και την εμπειρία με τα αντικείμενα! Κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε διαφορετικό έκθεμα του Μουσείου κάθε φορά και η θεματική τους συνδέεται είτε με τα εκθέματα είτε με την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

11.15 – 12.00  «chokola `j, cacahuat ή απλώς… σοκολάτα;», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Από πού μας ήρθε η σοκολάτα; Ποια είναι η σχέση της σοκολάτας με τον πολιτισμό των Μάγια και των Αζτέκων; Παιδιά και γονείς ανακαλύπτουν το ταξίδι της σοκολάτας και φτιάχνουν ένα σοκολατένιο ρόφημα!

12.15 – 13.00  «Φυσικά… αποτυπώματα», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Φύλλα, κουκουνάρια, κλαδιά και άλλα υλικά μεταμορφώνονται σε πινέλα και αφήνουν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα στο πέρασμά τους…

13.15-14.00 «Μαγνήτισέ με!», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ποια αντικείμενα μαγνητίζονται στο Παιδικό Μουσείο; Ποια όχι; Γιατί συμβαίνει αυτό; Γινόμαστε  ερευνητές, ανακαλύπτουμε τις ιδιότητες του μαγνήτη και φτιάχνουμε μια κατασκευή που … μαγνητίζει.

14.15- 15.00 «Ο κωλοτούμπας», για παιδιά 4 έως 6 χρόνων

Άμπρα κατάμπρα, τούμπα τουλούμπα,  κάνε μια τούμπα και μια κωλοτούμπα. Έλα να ανακαλύψουμε με ποιον τρόπο η Φυσική κάνει τον κωλοτούμπα μας να κυλάει μαγικά….  Ή μήπως φυσικά;

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

11.15-12.00 «Τέχνη από …μουτζούρες!», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Με ποιον τρόπο μπορούμε να εκφραστούμε μέσα από τη ζωγραφική; Συνδυάζουμε τα χρώματα, δημιουργούμε πολύχρωμες μουτζούρες και φτιάχνουμε το δικό μας έργο τέχνης.

12.15 – 13.00  «Σπίτι μου, σπιτάκι μου…», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Πώς είναι οι παραδοσιακές κατοικίες διαφόρων λαών σε όλον τον κόσμο; Τι ίδιο έχουν; Τι διαφορετικό από το δικό μας σπίτι;  Φτιάχνουμε ένα σπίτι από πηλό και το τοποθετούμε σε όποιο μέρος της γης θέλουμε να είναι.

13.15-14.00  «Μουσική και … μουσικοί», για παιδιά 4 έως 6 χρόνων

Τετράγωνα, τρίγωνα και κύκλοι συνδυάζονται με ήχους και μουσικά όργανα. Γινόμαστε μουσικοί και μαέστροι, φτιάχνουμε μια ορχήστρα και  δημιουργούμε τις δικές μας μουσικές συνθέσεις.

14.15- 15.00 «Από ποιον πλανήτη είσαι;», για οικογένειες με παιδιά 5-12 χρόνων

Γύρω – γύρω όλο, γύρω από τον ήλιο. Τι θα συναντήσουμε στο ταξίδι μας; Θα γνωρίσουμε τους πλανήτες και θα δημιουργήσουμε έναν ακόμα πλανήτη για το ηλιακό μας σύστημα.

CHILDREN'S MUSEUM

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

«Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»

Συνδιοργανωτές:

«Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα,

(2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr, Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

Leave a Reply