ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ACTIONAID

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 14:00, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η ActionAid ανοίγει τις πόρτες του εκπαιδευτικού κέντρου της «Ένας κόσμος άνω κάτω» στους μικρούς μας φίλους και τους μεγάλους συνοδούς τους για να κάνουμε όλοι μαζί τον κόσμο πιο δίκαιο. 

Μέσα από ένα ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, οι επισκέπτες θα συναντήσουν τον μυστηριώδη ταξιδιώτη 2Π, θα «γνωρίσουν» την οικογένεια Νιάμπολα από την Κένυα και θα μάθουν για την καθημερινότητά της, θα παίξουν το επιτραπέζιο παιχνίδι «Ο γύρος του κόσμου με την ActionAid» και θα ανακαλύψουν τρόπους να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Ειδικά οι οικογένειες που στηρίζουν το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού θα μπορούν να γράψουν το γράμμα τους προς το παιδί που υποστηρίζουν και να βγάλουν οικογενειακή φωτογραφία, που θα τη στείλουν στους μακρινούς τους φίλους!

Η ActionAid περιμένει, λοιπόν, μπαμπάδες, μαμάδες, παππούδες, γιαγιάδες, νονές, νονούς, θείες, θείους, παιδιά, ανίψια, εγγόνια και βαφτιστήρια να πιουν ζεστό τσάι και να γεμίσουν εικόνες από όλο τον κόσμο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι επισκέπτες μπορούν να πάνε στο κέντρο «Ένας κόσμος άνω κάτω» οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ 11.00 και 14.00, καθώς οι δραστηριότητες γίνονται με ελεύθερη ροή. Θα υπάρχουν διαφορετικοί σταθμοί στο «αεροπλάνο», την «καλύβα» και την «αγορά», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαφορετικές δραστηριότητες, που απευθύνονται σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Το εκπαιδευτικό κέντρο «Ένας κόσμος άνω κάτω» υποδέχεται 5000 μαθητές το χρόνο σε σχολικές τάξεις όλων των βαθμίδων. Όμως, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα ανοίξει τις πόρτες του σε παιδιά και μεγάλους εκτός σχολικού προγράμματος!

enas-kosmos-ano-kato_s

Διεύθυνση: Οδυσσέα Ανδρούτσου 2, Αθήνα (κοντά στο μετρό Συγγρού-Φιξ)

Διάρκεια: 11.00 με 14.00 με ελεύθερη ώρα προσέλευσης.

Δήλωση συμμετοχής στο education.hellas@actionaid.org.

Leave a Reply