ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΠΑΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ACTIONAID

Το Σάββατο σεισμός 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε το Νεπάλ,  μια από τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν περισσότερους από 3.000 νεκρούς και 6.000 τραυματίες – ο τελικός απολογισμός δυστυχώς θα είναι πολύ υψηλότερος καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του Κατμαντού και πολλών άλλων περιοχών του Κεντρικού και Δυτικού Νεπάλ.

Διαβάστε το μήνυμα της Action Aid, που στέκεται κοντά στους πληγέντες, αλλά ζητά και τη δική μας βοήθεια: 

Οι ανεπαρκείς υποδομές της χώρας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες. Τα νοσοκομεία δεν έχουν τη δυνατότητα να περιθάλψουν τους χιλιάδες τραυματίες, τα σωστικά μέσα παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες να βρουν ίχνη ζωής και η κυβέρνηση του Νεπάλ έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει ζητήσει άμεση διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια.

Τις επόμενες μέρες προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις και η θερμοκρασία τη νύχτα φτάνει μόλις τους 3 βαθμούς. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει αντιμέτωποι με το φόβο, τον χαμό δικών τους ανθρώπων αλλά δυστυχώς και με το κρύο, την έλλειψη στέγης και την πείνα καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα τρόφιμα…

Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα νέα για τα παιδιά που βρίσκονται στο πρόγραμμα αναδοχής καθώς είναι αδύνατη η μετακίνηση μέσα στη χώρα. Όσοι είστε Aνάδοχοι παιδιού στο Νεπάλ δώστε μας λίγο χρόνο, θα σας ενημερώνουμε τακτικά με ξεχωριστή επικοινωνία. Ελπίζουμε με όλη μας την καρδιά να είναι όλα καλά.

Η ActionAid στο Νεπάλ έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή προσφέροντας πακέτα άμεσης βοήθειας στους σεισμόπληκτους.  Μοιράζει κουβέρτες, ζεστά ρούχα, τρόφιμα, νερό, σκηνές και φάρμακα σε οικογένειες, βοηθάει τους ανθρώπους να φτάσουν στα νοσοκομεία, θα δώσει άμεσα στα νοσοκομεία φαρμακευτικά υλικά που βρίσκονται σε έλλειψη και θα ξεκινήσει προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης, ειδικά για παιδιά.

Χρειαζόμαστε τώρα και εσάς. Κάντε τώρα μια δωρεά στον ειδικό λογαριασμό για το Νεπάλ εδώ. 

Τώρα η αλληλεγγύη μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Κάθε δωρεά, και η πιο μικρή, είναι σημαντική.

Ο Γενικός Διευθυντής της ActionAid Νεπάλ Bimal Phnuhyal μας μεταφέρει: «Το ηλεκτρικό είναι κομμένο παντού και η πόλη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Τα νοσοκομεία έχουν πλημμυρίσει από κόσμο. Εκατοντάδες πτώματα συλλέγονται ασταμάτητα και χιλιάδες τραυματίες στέκονται στις ουρές στο δρόμο περιμένοντας για νοσοκομειακή βοήθεια. Η χώρα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Στην ActionAid κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τον κόσμο που έχει πληγεί».  

Leave a Reply