ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ: ΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν στο οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανάκληση Αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου;».

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και ώρες 11:00 π.μ.-12:30 μ.μ. από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στο Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π.

Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα, με τη μέθοδο του ιστορικού, να συλλέξουν στοιχεία για τη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου αξιοποιώντας τόσο τα δεδομένα από το χώρο και τις συλλογές του Μουσείου, όσο και από τους ίδιους τους πρώην εργαζόμενους που λειτουργούν ως ζωντανές πηγές. Οι πρώην εργαζόμενοι μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις αναμνήσεις τους, από την περίοδο εργασίας τους στην Εταιρεία ενώ ο ίδιος ο χώρος, ανενεργός πλέον σήμερα, ζωντανεύει και δίνει νόημα στις αφηγήσεις των παλαιών εργαζομένων. Οι συμμετέχοντες έτσι, έχουν μία μοναδική ευκαιρία συνδιαλλαγής με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, παίρνοντας συνέντευξη από αυτούς και συνδυάζοντας τα στοιχεία που ανακαλύπτουν, με το χώρο (με όποιο μέσο επιλέξουν, έντυπο, οπτικοακουστικό, ψηφιακό κλπ.).

index2

Η οικονομική συμμετοχή είναι 6 ευρώ για κάθε άτομο και 5 ευρώ για αδέλφια

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου & ώρα 10:45

Πληροφορίες: Β.Β.Ε.Μ. 22920-25575 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Leave a Reply