ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιάΟ Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει και φέτος Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 7-9 ετών και 10-12 ετών. 

Με αφορμή τα βιβλία, οι μικροί συμμετέχοντες μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία.
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στις 6 μ.μ. (για παιδιά 7-9 ετών) και στις 7 μ.μ. (για παιδιά 10-12 ετών), όσοι επιθυμείτε μπορείτε να έρθετε στην παρέα μας για να ζήσετε αυτή την εμπειρία. Συντονίζει η εκπαιδευτικός Άλκηστη Χρονάκη.

Επόμενη συνάντηση για παιδιά ηλικίας 7-9 ετών: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:00
Βιβλίο: Καταδίωξη στην Νέα Υόρκη του Τζερόνιμο Στίλτον, εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ
Επόμενη συνάντηση για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19:00
Βιβλίο: Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραϊμι, Γίργκεν Μπανσέρους, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

Για τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 211 3003580.
Περισσότερες πληροφορίες γενικά για το θεσμό των Λεσχών Ανάγνωσης θα βρείτε στον σχετικό κόμβο της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου www.ekebi.gr

* Στη Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής Λογοτεχνίας, οι μικροί συμμετέχοντες με αφορμή τα βιβλία μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν, χωρίς να εκτεθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία. Επιπλέον, στη Λέσχη Ανάγνωσης αναπτύσσουν γλωσσικές δεξιότητες με έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο, έρχονται σε επαφή με διαφορετικές ιδέες, μαθαίνουν να ακούνε τις απόψεις των συνομιλητών τους και να συμμετέχουν σε μια κοινή συζήτηση.

Η δομή μιας συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα (Παρασκευή απόγευμα στις 6 για παιδιά 7-9 ετών και στις 7 για παιδιά 10-12 ετών) και θα διαρκεί περίπου μία ώρα, είναι η ακόλουθη (με ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις ανάλογα με το βιβλίο, τις ανάγκες και τις επιθυμίες των παιδιών):
 Καλωσόρισμα
• Συζήτηση μέσα από τις ερωτήσεις που θέτει η συντονίστρια ή τα ίδια τα παιδιά.
• Δραστηριότητες με βάση το βιβλίο
• Αξιολόγηση βιβλίου
• Επιλογή επόμενου βιβλίου

Ο αριθμός των παιδιών δεν θα υπερβαίνει τα 15 άτομα.

Leave a Reply