Ο πολυχώρος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ένα νέο κύκλο του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής για παιδιά 8-10 ετών, που θα ολοκληρωθεί σε 6 συναντήσεις. Το εργαστήρι θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επεξεργαστούν λέξεις και κείμενα, να δημιουργήσουν δικά τους και να κατανοήσουν τη σημασία των επιλογών τους.
Θα παίξουμε λοιπόν με μικρά κείμενα αλλάζοντας τις λέξεις τους, με ιστορίες αλλάζοντας την αρχή και το τέλος, με παραμύθια αλλάζοντας τους ρόλους των ηρώων, και την οπτική γωνία, θα ξαναγράψουμε παραμύθια και ιστορίες αλλάζοντας τη μορφή τους και μετατρέποντάς τα σε ποιήματα και το αντίθετο. Ένα εργαστήρι παιχνιδιού και λέξεων, ανάγνωσης και γραφής με τα παιδιά στον ρόλο του δημιουργού αλλά και του αναγνώστη.
Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά έχει στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνική γραφή. Σκοπός του εργαστηρίου δεν είναι να δημιουργήσει μικρούς συγγραφείς, αλλά να διαμορφώσει απαιτητικότερους και επαρκέστερους αναγνώστες μέσω της συγγραφής. Για να γίνει κανείς συγγραφέας άλλωστε πρέπει πριν από όλα να είναι ενεργητικός αναγνώστης, ενώ η συγγραφή ως βιωματική δραστηριότητα δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τις λογοτεχνικές συμβάσεις και να αγαπήσουν τη γραφή.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη
Ημερομηνίες: Σάββατο 11 και 18 Φεβρουαρίου, 4, 11 και 18 Μαρτίου, 1 Απριλίου 2017
Κόστος: 75 € για κάθε παιδί – 65 € για αδέρφια (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00
Το εργαστήριο πραγματοποιείται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη κάθε συνάντησης.
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:
- στο τηλ.: 211 3003580
- στο e–mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά). Για να κατοχυρωθεί η θέση θα πρέπει να δοθεί προκαταβολή (το 50% του συνολικού κόστους του εργαστηρίου) μία εβδομάδα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του εργαστηρίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται στην πρώτη συνάντησή του.
Η Άλκηστη Χρονάκη μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σύγχρονη Λογοτεχνία σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο θεματικό πεδίο «Διδακτική της Λογοτεχνίας» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ με θέμα Η Συμβολή της Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων στη Διαμόρφωση της Υποκειμενικότητας των Εφήβων. Στο πλαίσιο της διατριβής και για τις ανάγκες της έρευνας, οργάνωσε και λειτούργησε λέσχες ανάγνωσης παιδιών προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και ΙΕΚ ως καθηγήτρια Αγγλικών, συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα που υλοποιούσε και ως μεταφράστρια. Παράλληλα, από το 1998 μέχρι το 2003 αρθρογραφούσε στο λογοτεχνικό περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ με βιβλιοκριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων. Από το 2006 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών.