ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ|ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 20 Μαρτίου 2016 έξι αυτοτελή εικαστικά εργαστήρια, διάρκειας 90′ το καθένα, για παιδιά 4-8 ετών μαζί με τους κηδεμόνες τους.

Τα εργαστήρια “Γνωρίζω και Εξερευνώ Μεγάλους Ζωγράφους” είναι σχεδιασμένα από τη Φωτεινή Παπασωτηρίου και την Ιωάννα Ταγάρα (ομάδα Art Acts) και έχουν ως στόχο τη βιωματική γνωριμία των παιδιών με το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών (Klimt-Matisse-Modigliani-Kahlo-Dali-Pollock), την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας τους, την έκφραση και την ψυχαγωγία τους.

Από τι υλικά φτιάχνεται ένα μαγικό δέντρο; Μπορεί ο χρόνος να μοιάζει με λιωμένο τυρί; Τι συμβαίνει όταν μπλέκονται πολύχρωμες κουκκίδες; Ελάτε να ταξιδέψετε στον κόσμο της ψυχής και της φαντασίας, δημιουργώντας τις δικές σας ιστορίες με εικόνες.

Τα παιδιά μαζί με τους κηδεμόνες τους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά μεγάλους ζωγράφους και το έργο τους, ενώ μέσα από κοινές εικαστικές δραστηριότητες συμμετέχουν, επικοινωνούν, διασκεδάζουν και ανακαλύπτουν τον προσωπικό τους δημιουργικό κόσμο.  

Πρόγραμμα

GUSTAV KLIMT ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016: Gustav Klimt 

Τι είναι το «δέντρο της ζωής»; Από τι φτιάχνεται; Μέσα από ποικιλία χρωμάτων και υλικών θα δώσουμε πνοή στις δικές μας δημιουργίες, ζωντανεύοντας το πολύτιμο δέντρο της ζωής του Klimt.

HENRI MATISSE ΤΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016: Henri Matisse

Μπορούν τα δάχτυλά μας να μεγαλώσουν και να γίνουν λουλούδια που να φτάνουν ως τον ουρανό; Φτιάχνουμε όλοι μαζί ένα έργο από δαχτυλολούλουδα, όπως ο Matisse, με ζωγραφική και κολάζ.

AMEDEO MODIGLIANI ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΝΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016: Amedeo Modigliani

Πόσα κεφάλια χωράνε σε ένα λαιμό; Μέσα από ζωγραφική και κολάζ ανακαλύπτουμε τα πρόσωπα του Modigliani με διασκεδαστικό τρόπο.

FRIDA KAHLO Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016: Frida Kahlo

Ποιο μυστικό μπορεί να κρύβεται μέσα στα λουλούδια; Ζωγραφίζουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί έναν διαφορετικό πολύχρωμο κόσμο της Frida, όπως τον φανταζόμαστε.

SALVADOR DALI Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016: Salvador Dali

Τι ώρα δείχνει ένα ρολόι που λιώνει; Σταματάμε το χρόνο κατασκευάζοντας και ζωγραφίζοντας το δικό μας δάσος από πρωτότυπα ρολόγια, όπως ο Dali.

JACKSON POLLOCK ΦΩΤΕΙΝΗ  ΥΛΗ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016: Jackson Pollock

Πού μπορούν να μας οδηγήσουν οι γραμμές, οι κουκκίδες, τα χρώματα; Αφήνουμε τον εαυτό μας να διασκεδάσει, παίζοντας ελεύθερα με τα υλικά όπως ο Pollock.

Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια:Φωτεινή Παπασωτηρίου & Ιωάννα Ταγάρα (Ομάδα ArtActs)
Τόπος διεξαγωγής: Κεντρικό κτίριο, Ηρακλειδών 16, Θησείο
Διάρκεια εργαστηρίου: 6 αυτοτελή μαθήματα διάρκειας μιάμισης ώρας το καθένα
Ημερομηνίες & ώρα: Κυριακή 10  & 24 Ιανουαρίου, 7 & 14 Φεβρουαρίου, 6 & 20 Μαρτίου 2016, 17:00-18:30
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ/μάθημα συμπεριλαμβανομένων των υλικών. Οι συνοδοί δωρεάν (ένας συνοδός για κάθε παιδί). 10% έκπτωση στα αδέλφια (στο δεύτερο παιδί).
Εγγραφές: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00,  210.3461981, edu@herakleidon-art.gr

Leave a Reply