ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

Απο τα... στο smartphoneΟ Μάιος είναι ο μήνας που τα Μουσεία όλου του κόσμου γιορτάζουν και έχουν την τιμητική τους. Όλα ξεκίνησαν το 1977, όταν το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) όρισε τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων με σκοπό του εορτασμού τα μουσεία να γίνουν φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, για την ενίσχυση της μόρφωσης, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, για την ειρήνη και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς. Κάθε τέτοια μέρα, η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη, ώστε να μπορεί ο καθένας να τα επισκεφτεί και να γεμίσει με τη δύναμή τους την καθημερινότητά του. Φέτος, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα το “Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες Προσεγγίσεις, νέο Κοινό” και στη χώρα μας το τιμώμενο μουσείο είναι το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ.

Έτσι λοιπόν, στις 17, 18, 19 και 20 Μαΐου, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών με πολλές εκπλήξεις τεχνολογίας και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν μαζί του και να ζήσουν την εμπειρία της επικοινωνίας με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Virtual & Augment Reality Museum LABS

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις που χρησιμοποιούν τις τεχνολογικές δυνατότητες και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, σε σχολικές ομάδες, σε οικογένειες, σε μεμονωμένους επισκέπτες και σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών.

Όπως προαναφέρθηκε, τις ημέρες της γιορτής η είσοδος στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ είναι ελεύθερη και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διαλέξουμε την ημερομηνία και τη δράση που προτιμάμε και να κάνουμε κράτηση στο www.otegroupmuseum.gr. Να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν! Εμάς το πρόβλημά μας είναι ότι δεν ξέρουμε ποια δράση να διαλέξουμε!

φτιαχνω ιστοριες τηλεπικοινωνιών στην αμμο

Ας τα δούμε αναλυτικά τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα για οικογένειεςκαι… καλή μας διασκέδαση!

  • «Από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα… και από την πυρσεία στο smartphone»

Η εφευρετικότητα του παρελθόντος συνδέεται άμεσα  με την τεχνολογία του παρόντος αλλά και του μέλλοντος.  Στον ανανεωμένο εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών θα μάθουμε για την εξέλιξη από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα και από τα sms της αρχαιότητας… στα σύγχρονα smartphones.

  • «Φτιάχνω ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην άμμο» (Μουσειοπαιδαγωγική δράση για παιδιά 4-7 ετών)

Μια δράση που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο μουσείο μέσω μιας διαδρομής που ξεκινάει με μια σύντομη αφήγηση των αρχαίων και σύγχρονων δικτύων των τηλεπικοινωνιών και ολοκληρώνεται με το μηχάνημα επαυξημένης πραγματικότητας, sand box, με το οποίο τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους τηλεπικοινωνιακές διαδρομές στην άμμο!

  • «Διάλεξε την αγαπημένη σου διαδρομή» (Μουσειοπαιδαγωγική δράση για γονείς και παιδιά 8-16 ετών)

Τα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών μας εμπνέουν για να χαράξουμε διαφορετικές πορείες μέσα στον μουσειακό χώρο και να δούμε το μουσείο αλλιώς μέσα από τέσσερις 25’ λεπτές διαφορετικές διαδρομές, όπως την ψηφιακή, την εικαστική, την ιστορική ή μία διαδρομή από την πυρσεία  στο… smartphone!

  • «Και όμως κινείται…» (Σχολικές ομάδες)

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση που με τη βοήθεια της Commedia dell’ arte και τριών «εξωγήινων» από έναν μακρινό πλανήτη, παρουσιάζει όλη την ιστορία των τηλεπικοινωνιών.

  • «Ο γύρος των μουσείων του κόσμου σε 80 λεπτά» (Εικαστικό εργαστήρι για μεγαλύτερες ηλικίες και παιδιά 5-13 ετών)

Πόσα μουσεία μπορούμε να επισκεφτούμε σε 80 λεπτά; Με τη βοήθεια των tablets του μουσείου, θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να επισκεφτούμε αμέτρητες ψηφιακές συλλογές των μουσείων του κόσμου, αλλά και να δημιουργήσουμε το δικό μας κολάζ από τα εκθέματα που θα διαλέξουμε.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Πρωτέως 25, 14564 Νέα Κηφισιά
Τ| 210-6201899, 210-6201999 

Leave a Reply