ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ|ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ

Γιατί είναι σημαντική η ενίσχυση της κριτικής σκέψης;

Καθώς τα παιδιά εμπλέκονται σε δραστηριότητες που απαιτούν κριτική σκέψη, οι γλωσσικές τους δεξιότητες αυξάνονται και επεκτείνονται, διότι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν πιο περίπλοκη γλωσσική δομή, όπως να αιτιολογούν, να χρησιμοποιούν υποθετικό λόγο κ.ά.

Η κριτική σκέψη περιλαμβάνει ποικίλες δεξιότητες που οφείλει να διαθέτει το άτομο, όπως να σχηματίζει ερωτήσεις, να προβλέπει καταστάσεις, να εξερευνά, να υποθέτει, να αναλύει, να συγκρίνει, να αξιολογεί και να σχηματίζει απόψεις.

kritiki_skepsi_2

Μόλις τα παιδιά μιλάνε με προτάσεις είναι έτοιμα να εμπλακούν σε δραστηριότητες κριτικής σκέψης, που θα τα προετοιμάσουν για μια επιτυχημένη σχολική πορεία. Είτε διαβάζετε βιβλίο στο παιδί σας,  είτε πηγαίνετε μαζί βόλτα στο πάρκο, είναι καλή ευκαιρία για να εξασκήσετε την κριτική του σκέψη.

Το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής διοργανώνει ομάδα γονέων για γονείς που ενδιαφέρονται να μάθουν έξυπνους τρόπους ώστε να αναπτύξουν την κριτική σκέψη στα παιδιά τους.

Το σεμινάριο θα συντονίσει η κα Χριστίνα Καρανικόλα, Λογοθεραπεύτρια –  Advanced Certified in ASD, Hanen It Takes Two Το Talk Consultant.

Πού: Στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής
Πότε: Σάββατο 16 Απριλίου 2016, 6 με 7:30 το απόγευμα.
Κόστος: 10 € το άτομο / 15 € και για τους 2 γονείς.
Μάθετε περισσότερα: 210 8 100 508 και http://psychomotor-athens.gr/el/our-blog/67-anaptiksi-tis-kritikis-skepsis-sta-paidia-mas

Για την παρακολούθηση της συνάντησης είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης και πληρωμή του συνολικού ποσού.

INFO: Το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής βρίσκεται στην οδό Γαρυττού 166Β, πολύ κοντά στην έξοδο 13 της Αττικής Οδού και μόλις 100 μέτρα από τον σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Γαρυττού 166Β – 153 43 Δουκίσσης Πλακεντίας – Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής
Τ: 213 00 500 89 – 210 8 100 508
W: psychomotortherapy.gr
E: contact@psychomotortherapy.gr
FB: www.facebook.com/Psychokinitiki
Twitter:@PsychomotorGr 

Leave a Reply