Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ 0-3|ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

Από πότε να περιμένω να μιλήσει το παιδί μου; Πώς θα το βοηθήσω να πει περισσότερες λέξεις; Πότε να ανησυχήσω; Αυτές τις απορίες, και άλλες πολλές θα συζητήσουμε στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής στη συνάντηση γονέων το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016.

Η κοινωνική αλληλεπίδραση και η γλωσσική ανάπτυξη ξεκινούν με τη γέννηση του παιδιού. Πληθώρα ερευνών έχουν δείξει ότι η κοινωνική αλληλεπίδραση αποτελεί την προϋπόθεση για την ανάπτυξη των γνωστικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων του παιδιού. Επομένως, η οικογένεια είναι το πρώτο περιβάλλον μέσα στο οποίο ένα παιδί αναπτύσσει τις δεξιότητές του και από το οποίο καθορίζεται η μετέπειτα εξέλιξή του.

Το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής οργανώνει μία ομάδα γονέων με στόχο να συζητηθούν και να λυθούν απορίες σχετικά με την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της ομιλίας των παιδιών 0 έως 3 ετών και πως αυτά μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από το παιχνίδι αλλά και μέσα από δραστηριότητες καθημερινής ζωής.

Πιο συγκεκριμένα θα συζητηθούν θέματα για:

  • το πώς αναπτύσσεται η γλώσσα
  • το πώς παίζουμε με το παιδί μας για να αναπτύξει γλωσσικές και γνωστικές δεξιότητες
  • το πώς διαβάζουμε στο παιδί μας για να γίνει στο μέλλον ένας καλός μαθητής και
  • τη σημαντικότητα της κριτικής σκέψης και πώς την αναπτύσσουμε στο παιδί μας.

Οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις και θα μάθουν έξυπνους τρόπους για το πώς να αναπτύξουν καλύτερη αλληλεπίδραση με τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής τους, το παιδί τους.  

Το σεμινάριο θα συντονίσει η λογοθεραπεύτρια κα Χριστίνα Καρανικόλα, Advanced Certifiedin ASD, Hanen Consultant ITTT 

Πού: Στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής
Πότε: Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, 6 με 7:30 το απόγευμα.
Κόστος: 10 € το άτομο / 15 € και οι 2 γονείς
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τρόποι πληρωμής:http://psychomotor-athens.gr/el/tropoi-pliromis
Μάθε περισσότερα: 210 8 100 508 και http://psychomotor-athens.gr/el/our-blog/62-omilia-ton-paidion-stin-krisimi-ilikia-0-3

Leave a Reply