ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΩΡΑ|ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν παιδιά 3-6 ετών και γονείς σε ένα διαδραστικό εργαστήριο με αφορμή το βιβλίο της Σόφι Μπλάκολ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΩΡΑ την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ().

Πώς γίνονται τα μωρά; Πώς εμφανίστηκα εγώ; Από πού έρχονται; Ο μπαμπάς γιατί χρειάζεται εάν τα μωρά βγαίνουν από την κοιλιά της μαμάς; Γιατί το σώμα των αγοριών είναι διαφορετικό από των κοριτσιών; Η παιδαγωγός-συγγραφέας Κατερίνα Ανωγιαννάκη περιμένει γονείς και παιδιά σε ένα εργαστήριο γεμάτο παιχνίδι, πίνακες ζωγραφικής και εικαστικές δράσεις. Σας περιμένουμε να παίξουμε όλοι μαζί παιχνίδια για τα μέρη του σώματος, να γνωρίσουμε έργα μεγάλων εικαστικών με θεματικές που αφορούν τη γέννηση, τις διαφορές φύλων, να δημιουργήσουμε τα δικά μας παραμύθια και έργα ζωγραφικής!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Από πού έρχονται τα μωρά; Αργά ή γρήγορα όλα τα παιδιά κάνουν αυτή την ερώτηση. Και η απάντηση συνήθως δεν είναι ούτε εύκολη ούτε διασκεδαστική, για τους περισσότερους γονείς. Στο βιβλίο αυτό, ένα μικρό αγόρι ρωτάει τους πάντες, από την μπέιμπι σίτερ του μέχρι τον ταχυδρόμο, και παίρνει ένα σωρό αστείες απαντήσεις, ώσπου οι γονείς του του εξηγούν όσα πρέπει να γνωρίζει. Η βραβευμένη Σόφι Μπλάκολ εισάγει τα παιδιά στις βασικές έννοιες γύρω από αυτό το θέμα, με τρόπο κατανοητό και κατάλληλο για τις μικρές ηλικίες, σ’ ένα βιβλίο με απολαυστική εικονογράφηση, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των νεαρών αναγνωστών

Το δέντρο που κάνει μωρά της Σόφι Μπλάκολ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη – Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

0012157_195

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Leave a Reply