Η ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο καλεί τα παιδιά από 4 ετών στην παρουσίαση του βιβλίου Η φωνή δεν είναι για να ουρλιάζουμε της Ελίζαμπεθ Βέρντικ, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι.

Χορδές δεν έχει μονάχα η κιθάρα αλλά και το ανθρώπινο σώμα! Παίζουμε με την ανάσα μας και παράγουμε ήχους και… φωνή σ’ ένα πολυμήχανο θεατρικό παιχνίδι με πρωταγωνιστές τους ήχους, το οποίο εμψυχώνει η θεατροπαιδαγωγός Δήμητρα Νικολοπούλου!

Τι είναι η ανθρώπινη φωνή; Θα μπορούσαμε αλήθεια ν’ ανακαλύψουμε παιχνίδια χωρίς φωνή; Από τα μονοπάτια της νοηματικής γλώσσας ως τις ξεχωριστές φωνές της πιτσιρικοπαρέας μας… θα σκαρφιστούμε φάρσες, θα μαντέψουμε και θα μιμηθούμε τις φωνές της γειτονιάς μας και της αγαπημένης μας παιδικής χαράς.

Κι όταν φτάσει η ώρα του νυχτερινού παραμυθιού; Οι ψίθυροί μας προτού κοιμηθούμε θα μας ταξιδέψουν στις κραυγές των ζώων της ζούγκλας κι αποκεί στα τραγούδια μιας κλασικής όπερας. Κι έπειτα… οι ήχοι θα αποκτήσουν χρώματα, θα γίνουν πίνακες. 

Εσύ ξέρεις να ζωγραφίζεις τη φωνή σου; Πιάσε το πινέλο σου και θα δοκιμάσουμε παρέα! Κι όλα αυτά δίχως να φωνάξουμε δυνατά! Δε σου αρέσει να σου φωνάζουν; Ούτε σ’ εμάς! Ταιριάζουμε!

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα
 
01625_03
 

ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΒΕΡΝΤΙΚ-Η φωνή δεν είναι για να ουρλιάζουμε

Εικονογράφηση: Μαριέκα Χέινλεν

Απόδοση: Μάρω Ταυρή

Σειρά: Βιβλία συμπεριφοράς

Για παιδιά από 4 ετών

Οι φωνές είναι κάτι που έρχεται αυθόρμητα στα παιδιά, ως ένας τρόπος να εκφράσουν τα συναισθήματά τους: τη χαρά, τον ενθουσιασμό, τον θυμό, την απογοήτευση… Με απλές φράσεις και διασκεδαστικές εικόνες το βιβλίο αυτό μαθαίνει στα παιδιά πότε είναι ώρα να μιλούν χαμηλόφωνα και πότε είναι αποδεκτό να φωνάζουν. Ακολουθώντας απλά βήματα μαθαίνουν τρόπους για να ηρεμούν και να χαλαρώνουν, αλλά και πώς να εκφράζονται και να ζητούν αυτό που θέλουν με ήρεμο τρόπο. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να διαβάζεται δυνατά και να γίνεται αντικείμενο κουβέντας ανάμεσα σε μεγάλους και παιδιά. Στο τέλος του βιβλίου οι ενήλικες θα βρουν θέματα προς σκέψη και προβληματισμό, προτάσεις, ιδέες και δραστηριότητες.  Η Ελίζαμπεθ Βέρντικ, συγγραφέας του βιβλίου, έχει γράψει αρκετά βραβευμένα βιβλία που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της συμπεριφοράς των παιδιών. Έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η Μαριέκα Χέινλεν, εικονογράφος του βιβλίου, σχεδιάζει και εικονογραφεί βιβλία για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Μεταξύ άλλων έχει εικονογραφήσει μια σειρά βραβευμένων βιβλίων με θέμα τη βελτίωση της συμπεριφοράς των παιδιών.Με σύντομα και απλά κείμενα το παιδί μαθαίνει σωστούς τρόπους συμπεριφοράς και υιοθετεί υγιεινές συνήθειες. Η σειρά έχει τιμηθεί με περισσότερα από 10 βραβεία, έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα.

 
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ:
Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε
Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε
Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε
Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε
Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε
Τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε

Leave a Reply