ΤΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ

Πώς γίνονται τα μωρά; Πώς εμφανίστηκα εγώ; Από πού έρχονται; Ο μπαμπάς γιατί χρειάζεται εάν τα μωρά βγαίνουν από την κοιλιά της μαμάς; Και ο φίλος μου που είναι υιοθετημένος; Γιατί τα αγόρια διαφέρουν στο σώμα από τα κορίτσια; Ερωτήσεις γεμάτες απορίες, δύσκολες να απαντηθούν με λίγες λέξεις, που φέρνουν σε αμηχανία τους γονείς και σε δύσκολη θέση τους παιδαγωγούς.

dedro-mora

Με αφορμή το βιβλίο της Σόφι Μπλάκολ Το δέντρο που κάνει μωρά ο ψυχολόγος Γιώργος Παραδείσης και η παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής Κατερίνα Ανωγιαννάκη θα μας διαφωτίσουν για το τι πρέπει οπωσδήποτε τα παιδιά να γνωρίζουν και από πότε, τι απορίες και συμπεριφορές να περιμένουμε από κάθε ηλικία και πώς προσεγγίζουμε το λεπτό αυτό ζήτημα. Μια συνάντηση που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει γονείς, παιδαγωγούς και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν τη σεξουαλική αγωγή. Στο πλαίσιο της συνάντησης θα ακολουθήσει εργαστήριο με τεχνικές μυθοπλασίας και θεατρικού παιχνιδιού που στοχεύει στο να γνωρίσει στους συμμετέχοντες τη συμβολή της εικαστικής τέχνης στην ενασχόλησή μας με την παραπάνω θεματική. Ποιοι μεγάλοι εικαστικοί έχουν δημιουργήσει ανάλογα έργα και πώς μπορούν η εικόνα και ο μύθος να οδηγήσουν τα παιδιά να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τα απασχολούν;

Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Πελιώ Παπαδιά.

0012016_195

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη συζήτηση και στο εργαστήριο είναι η αγορά ενός από τα βιβλία: 1. Το δέντρο που κάνει μωρά (λιανική τιμή: 12,20 €), 2. Μα… τι μου συμβαίνει; (λιανική τιμή: 9,90 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Τι λέμε για το σεξ, πότε και πώς

Συζήτηση και εργαστήριο με γονείς και εκπαιδευτικούς για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών

 Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

 Σε συνεργασία με το περιοδικό Τaλκ

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΤΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ;». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

299_16_sexoualikh diapaidagoghsh_afisa

Leave a Reply