Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άδας Σταματάτου «Τι έχει ο Γιάννης; Μιλώντας στα παιδιά για τον αυτισμό»

ΣταματάτουΤο GOETHE-INSTITUT ATHEN και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άδας Σταματάτου Τι έχει ο Γιάννης; Μιλώντας στα παιδιά για τον αυτισμό την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, στις 7 μ.μ., στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης και ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, παιδοψυχίατρος-διευθυντής Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος». Συντονίζει η δημοσιογράφος Ρέα Βιτάλη. Η Άδα Σταματάτου θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

📽 Για τους φίλους και τις φίλες που μένουν μακριά, η εκδήλωση θα μεταδοθεί live από τη σελίδα της συγγραφέα και των Εκδόσεων Μεταίχμιο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
«Τι έχει ο Γιάννης;»
«Γιατί δε μιλάει;»
«Με ακούει όταν του μιλάω;»
«Έτσι γεννήθηκε;»
Δεν είναι εύκολο να εξηγήσουμε στα παιδιά τη συμπεριφορά ενός αυτιστικού ατόμου.
Μπορούμε, όμως, παρακολουθώντας τον Γιάννη, ένα μικρό αγόρι με αυτισμό, σε διάφορες φάσεις της καθημερινότητάς του (στο πρωινό ξύπνημα, στο σχολείο, στον δρόμο, στην παιδική χαρά, στο εστιατόριο…) να τους μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα, για τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες των ανθρώπων στο φάσμα του αυτισμού.
Ας μυήσουμε τα παιδιά στις αξίες της αποδοχής, της συμπερίληψης και του αλληλοσεβασμού, ας τα βοηθήσουμε να ζήσουν σε μια κοινωνία που η διαφορετικότητα δεν είναι αδυναμία.
Περιλαμβάνει πρόσθετο υλικό για γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με τη συμπεριφορά των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού και την κοινωνική αποδοχή τους.
Από τη δημιουργό της σελίδας στο Facebook «Η ζωή μου με τον Γιάννη» με περισσότερους από 130.000 ακόλουθους.
Ο Γιάννης είναι 4 χρονών και είναι αυτιστικός. Ο αυτισμός δεν είναι αρρώστια. Δεν κολλάει όπως η ιλαρά…
Αν δεις με τους φίλους σου ένα αυτιστικό παιδί, εξήγησέ τους γιατί συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Leave a Reply