BULLYING- ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: ΧΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ

Δυστυχώς στις μέρες μας το bullying έχει πάρει πολύ σοβαρές και επώδυνες διαστάσεις για τα παιδιά & τους εφήβους σε κοινωνικό και σχολικό πλαίσιο! Πιο μεγάλα, αλλά και όλο πιο μικρά παιδιά βιώνουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα στη καθημερινή τους ζωή στο σχολείο, στην οικογένεια, στις φιλικές και διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Οι γονείς καλούνται να δώσουν ουσιαστική υποστήριξη στα παιδιά τους για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο. Η Συμβουλευτική Ψυχολόγος παιδιών και εφήβων Τζίνα Θανοπούλου θα παρουσιάσει το πολύ επίκαιρο θέμα του σχολικού και κοινωνικού εκφοβισμού (Bullying) που απασχολεί γονείς και παιδιά. Στο 5ωρο αυτό πρωινό σεμινάριο (2 συναντήσεις 7&14/04) θα κατανοήσετε τη φύση του προβλήματος και θα μάθετε τεχνικές και τρόπους για να το αντιμετωπίσετε και να οδηγήσετε το παιδί σας στη λύση. Επίσης θα σας δοθούν σημαντικά κλειδιά βελτίωσης της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού των παιδιών και των εφήβων, ώστε να λειτουργήσουν σαν Προστατευτικό Αντίβαρο στο Bullying !

Προαγοράστε το εισιτήριό σας μέχρι τις 6 Απριλίου και επωφεληθείτε της μειωμένης τιμής (early bird): 110€ αντί για 150€!

Το bullying είναι ένα φαινόμενο που έχει τη ρίζα του στη ανάγκη του ατόμου για έλεγχο. Όταν από μικρή ηλικία το παιδί, που δεν νιώθει ασφάλεια στον αληθινό εαυτό του & ικανότητες του, μαθαίνει να βασίζεται σε εξωτερικούς τρόπους «επίπλαστης επιβολής δύναμης». Το παιδί μαθαίνει να επιβάλλει τη θέληση και παρουσία του μέσω εξωτερικών επιφανειακών τρόπων, όπως π.χ. μέσω χρήσης λεκτικής και σωματικής βίας, προσβολών και ειρωνείας κτλ, δηλαδή του «Κοινωνικού Εκφοβισμού», γνωστού σαν «Bullying». Το παιδί υιοθετεί μια τέτοια συμπεριφορά γιατί επαναλαμβάνει ότι μαθαίνει από το οικογενειακό ή κοινωνικό ή σχολικό περιβάλλον που νομίζει ότι μόνο με αυτό το τρόπο μπορεί να επιβληθεί. Σύντομα όμως διαπιστώνει ότι μόνο παροδικά επιβάλλεται, και αντίθετα «θυματοποιείται» και το ίδιο στο μέλλον με τη συμπεριφορά του και «απομονώνεται»! Τις περισσότερες φορές τα παιδιά αυτά δεν έχουν αληθινή γνώση του εαυτού τους και της αξίας τους. Έτσι, χωρίς Αυτογνωσία και Αυτοπεποίθηση βασίζονται μόνο σε εξωτερικούς τρόπους επιβολής δύναμης που δεν έχει διάρκεια & ουσιαστική αξία.

Γι αυτό είναι σημαντικό οι γονείς να μάθουν τρόπους να εμπνεύσουν στα παιδιά τους αξίες, αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση μέσω:

  • Παραδειγμάτων πράξης και ζωής,
  • Αγάπης με οριοθέτηση & σωστά πλαίσια,
  • Υιοθέτηση πολύτιμων «Κωδικών Συμπεριφοράς»,
  • Διαφόρων Τεχνικών, όπως το «Εγώ μήνυμα», την «Ενεργητική Ακρόαση» κτλ,
  • Τεχνικών αυτοανακάλυψης και αυτογνωσίας
  • Υιοθέτηση Θετικής Σκέψης και Αισιοδοξίας.

parentology

“BULLYING – Σχολικός & Κοινωνικός Εκφοβισμός: Χτίστε την αυτοεκτίμηση των παιδιών σας” με τη Τζίνα Θανοπούλου

Πέμπτες 7 & 14 Απριλίου 2016, 11.00 π.μ – 13.30 μ.μ., στη Life Clinic Group

Portrait TZINA (2)

Tζίνα Γ. Θανοπούλου, ΕD.Μ, ΜΑ, Ηarvard University, Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας Life Clinic Group

H Τζίνα Θανοπούλου είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχει εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων σε «Ρίσκο» (Risk & Prevention Psychology), στη Συμβουλευτική Οικογένειας & Ζευγαριών και στην Γυναικεία Ψυχολογία. Με 20 χρόνια εμπειρίας ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο International School of Athens/TASIS και στο PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, έχει μια πολύπλευρη και μοναδική εμπειρία που συνδυάζεται με βαθιά γνώση και αγάπη για τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως τα παιδιά.  Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής ΕΕΣ και μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Συμβουλευτικής & της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας.

Life Clinic Group black letters

PoweredBy

H Life Clinic Group ιδρύθηκε το 2015 από το πάθος της Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου να συνεισφέρει ουσιαστικά σε μια ισορροπημένη κι ευτυχισμένη κοινωνία. Η ίδια και όλοι οι επιστημονικοί συνεργάτες της Life Clinic Group ενδιαφέρονται βαθιά για την ποιότητα ζωής, την ευτυχία, την προσωπική ανάπτυξη και την επιτυχία και πιστεύουν ότι το νόημα της ζωής είναι η αγάπη, η πρόοδος και η συνεισφορά. Όλες οι δραστηριότητές της Life Clinic Group σχεδιάζονται με στόχο οι συμμετέχοντες να δούνε τη ζωή διαφορετικά, να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους, να εμπνευστούν, να παρακινηθούν, να πάρουν δύναμη, να πιστέψουν, να ονειρευτούν, να ανακαλύψουν επιλογές που πίστευαν ότι δεν είχαν και πάνω από όλα να δράσουν και να διεκδικήσουν και να δημιουργήσουν μια ζωή που να τους τιμά και να τους αντιπροσωπεύει σε πνευματικό και υλικό επίπεδο. 

Αν ενδιαφέρεστε για ατομική συνεδρία από κοντά, μέσω τηλεφώνου ή skype, ή για εταιρικά προγράμματα, ομιλίες, executive coaching ή trainings,
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 677 22 22.

Leave a Reply