ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ. ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

26195500_2026407167387302_4791081405198946200_nΟ Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει Σχολή σύγχρονων γονέων, για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους, με εισηγήτρια τη συμβουλευτική ψυχολόγο, σύμβουλο γονέων και συγγραφέα κ. Χριστίνα Ρασιδάκη.

Η ζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας, πώς όμως μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε πρακτικό επίπεδο στη δική μας οικογένεια; Τι κάνουμε όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με δικά μας βιώματα και δεδομένα που μας γαλούχησαν;

Ο κύκλος αυτός διαδραστικών εργαστηρίων βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), θα λάβει χώρα το το διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο Δυσκολίες γονέων παιδεύουσι τέκνα. 

Τα παιδικά μας χρόνια και οι σχέσεις που αναπτύξαμε με τους κοντινούς μας αναπόφευκτα μας επηρεάζουν στην ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας.

Πώς μπορούμε όμως να αποφύγουμε τα λάθη και τις παγίδες του παρελθόντος;
Πώς καλλιεργούμε και αναπτύσσουμε περαιτέρω τη θετική μας κληρονομιά προσθέτοντας και τη δική μας νότα;
Τι κάνουμε όταν η σχέση μας με το παιδί μας διαταράσσεται;
Πώς μοιραζόμαστε τον εαυτό μας με το παιδί μας;
Πώς αναπτύσσουμε ζεστές και ουσιαστικές σχέσεις με το παιδί μας;

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από το εργαστήριο.

Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

6b53e3cebc850f5976c8e63ac12c1440

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία με μεταπτυχιακά στις Συμβουλευτικές Σπουδές. Εργάζεται ως συμβουλευτική ψυχολόγος και σύμβουλος γονέων. Είναι πιστοποιημένη στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα και Αποτελεσματικού Εκπαιδευτικού, και για δέκα χρόνια δίδαξε στο βρετανικό Open University.  Έχει συντονίσει δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα επικοινωνίας, συγκρούσεων και αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού. Συντονίζει ομάδες γονέων και δίνει ομιλίες σε σχολεία. Είναι γνωστή για τις ζωντανές, ενδιαφέρουσες και πολύ πρακτικές ομιλίες της σε ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την ανατροφή των παιδιών. Είναι τακτική αρθρογράφος σε θέματα ψυχολογίας και συγγραφέας των βιβλίων Ξέρω να λέω ΟΧΙ, Σχολείο και εξετάσεις: Δεν ψαρώνω, που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, και Σχολικός Εκφοβισμός Bullying που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Στον προσωπικό της ιστότοπο www.parentcoaching.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για γονείς.

Leave a Reply