ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΩΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το 31εβδομάδες και η ψυχολόγος με ειδίκευση στην Ανάλυση Συμπεριφοράς Εύη Νεοφώτιστου M. Sc. ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης για γονείς με πρόωρα.

Είναι το μωρό σας στη ΜΕΝΝ;

Κάθε φορά που θυμάστε πώς γεννήσατε κλαίτε, αλλά όχι από συγκίνηση;

Νιώθετε ενοχές που το παιδί σας γεννήθηκε πρόωρα;

Ανησυχείτε υπερβολικά για την υγεία του;

Έχετε προβλήματα με τον σύντροφό σας;

Βιώνετε μια δύσκολη κατάσταση που απαιτεί από εσάς δύναμη, την οποία νιώθετε ότι δεν έχετε;

Έχετε απομονωθεί από φίλους και γνωστούς επειδή κανείς δεν σας καταλαβαίνει;

Αν έστω και ένα από τα παραπάνω κάνει τη ζωή σας δυσλειτουργική, μπορούμε να βοηθήσουμε. Οι περισσότεροι γονείς με πρόωρα παιδιά αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες και είναι ίσως οι μόνοι που μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματά σας. Αν έχετε διαβεί το κατώφλι της ΜΕΝΝ έστω και μία φορά, αν θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας, μπορείτε να ενταχθείτε στην ομάδα.

Γιατί; Οι συναντήσεις αποσκοπούν στο μοίρασμα των τραυματικών βιωμάτων και στη διαχείριση του παρελθόντος αλλά κυρίως των παροντικών προβλημάτων. 

Πώς; Οι συναντήσεις βασίζονται στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (ACT). Το όνομα προέρχεται από τους βασικούς άξονες που ακολουθεί η θεραπεία: Αποδοχή των πραγμάτων που είναι εκτός του ελέγχου μας και Δέσμευση στο να αλλάξουν τα πράγματα που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.  

Πότε; Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά τον μήνα, κάθε τελευταία Παρασκευή, 19:30 – 21:30, με πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016. 

Ποιος; Συντονίστρια της ομάδας είναι η ψυχολόγος με ειδίκευση στην Ανάλυση Συμπεριφοράς Εύη Νεοφώτιστου Μ.Sc., μητέρα πρόωρου παιδιού και η ίδια. Τη δράση διοργανώνει το 31ebdomades.gr 

Πού; Στο γραφείο της κ. Νεοφώτιστου, Ελευθερίου Βενιζέλου 59-61, Νέα Σμύρνη (εξυπηρετεί το μετρό Νέος Κόσμος). 

Οι συναντήσεις προσφέρονται δωρεάν, αλλά επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλ. 6942 665791 και 695 166 80 78. Καθώς επίσης και στα e-mail evi.n@flexiblebehavior.gr και ksokou@gmail.com

Leave a Reply