ΠΡΩΡΑ ΓΟΝΕΙΣ: ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑΣ

Δύο δωρεάν συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στις 3 και 10 Μαΐου 2014, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, για γονείς που βίωσαν ή βιώνουν την προωρότητα των παιδιών τους. 

Κάθε χρόνο 1 στα 10 μωρά γεννιούνται πρόωρα, δηλαδή προτού συμπληρώσουν τις 37 εβδομάδες κύησης. Η προωρότητα, σε όποια φάση της, έχει τεράστιο συναισθηματικό, οργανικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες. Ακόμη και η γέννηση λίγες μόνο εβδομάδες πριν από το φυσιολογικό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του βρέφους. Η ψυχική επιβάρυνση των γονιών που βιώνουν την προωρότητα είναι πολλές φορές αβάσταχτη, τη στιγμή που χρειάζεται να είναι οπλισμένοι με υπομονή και θετική ψυχολογία. Η ψυχική υγεία ενός γονιού που βίωσε την προωρότητα είναι τόσο σημαντική όσο και η υγεία του πρόωρου μωρού του γι’ αυτό και η ψυχολογική του στήριξη είναι απαραίτητη.

Δύο δωρεάν ομαδικές συναντήσεις

Σε συνέχεια της πρώτης δράσης («Πρόωρα γονείς σαν πρόωρα παιδιά» με τον ψυχολόγο Πάτροκλο Παπαδάκη), η δημοσιογράφος και blogger Κέλλυ Σώκου, του 31 εβδομάδες (31ebdomades.blogspot.com) ενώνει δυνάμεις με τις ψυχολόγους Χριστιάνα Γερμανού και Έλλη Γιαννοπούλου και διοργανώνουν από κοινού δύο νέες δωρεάν ομαδικές συναντήσεις προκειμένου να βρεθούν μαζί γονείς που βίωσαν ή βιώνουν τώρα την προωρότητα και έχουν ανάγκη να μιλήσουν σε κάποιον ειδικό. Η δράση «Πρόωρα γονείς» έχει σκοπό να εξοικειώσει τους γονείς με πρόωρα παιδιά με τον πόνο και να τους βοηθήσει να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να μάθουν πώς να τις ξεπεράσουν.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή!

Οι συνεδρίες θα προσφερθούν εντελώς δωρεάν σε γονείς που είδαν ή βλέπουν τώρα το παιδί τους στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών (ΜΕΝΝ) και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Μαΐου στο γραφείο της Χριστιάνας Γερμανού, Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 98, στον Παράδεισο Αμαρουσίου και το Σάββατο 10 Μαΐου στο γραφείο της Έλλης Γιαννοπούλου, λεωφ. Καραμανλή 54, περιοχή Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη.

Δηλώστε συμμετοχή στο ksokou@gmail.com ή στη σελίδα του 31 εβδομάδες στο Facebook (www.facebook.com/31ebdomades) «Για τη συνάντηση Πρόωρα Γονείς» και μοιραστείτε τα συναισθήματα που σας κρατάνε πίσω.

proora

Leave a Reply