ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ

shutterstock_1056680483Ως νέα μαμά, λοιπόν, περίμενα πώς και πώς τη στιγμή που ο μικρός μου θα δοκιμάσει επιτέλους κάτι διαφορετικό από το γάλα της μαμάς του. Διάλεξα μαζί του το πρώτο του κουταλάκι και ανυπομονούσα για το πολυπόθητο ΟΚ της παιδιάτρου μας να… περάσουμε στην επόμενη πίστα. Φυσικά εκείνη δεν μοιραζόταν την ίδια ανυπομονησία να δει τον Κωνσταντίνο να τρώει με κουτάλι και μάλιστα «τροφές αμφιβόλου διατροφικής αξίας». «Το γάλα σου είναι το καλύτερο», επέμενε, με αποτέλεσμα και εγώ κάθε φορά να… κρεμάω το κουτάλι. Αυτό μέχρι πριν την τελευταία καθιερωμένη επίσκεψη στο ιατρείο της, λίγο πριν την οποία  είχα μάθει για κάτι νέο από την αγαπημένη μου Κρι Κρι: Το πρώτο μου γιαουρτάκι, το πρώτο γιαούρτι ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη από 6 μηνών και πάνω! Το οποίο είχε ήδη περάσει τη γευστική δοκιμή από τον μπαμπά και το τεστ  για μηδενική επιπρόσθετη ζάχαρη από εμένα. Και όπως φαίνεται δεν το είχαμε εγκρίνει μόνο εμείς!

1

«Το πρώτο μου γιαουρτάκι Κρι Κρι» σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη βρεφική διατροφή και σύμφωνα με την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Κολεγίου Παιδιάτρων, ώστε να καλύψει τις ειδικές διατροφικές απαιτήσεις των βρεφών, που είναι πολύ διαφορετικές από αυτές ενός ενήλικα. Και, το σημαντικότερο; Είναι γιαούρτι και όχι ένα ακόμα επιδόρπιο γιαουρτιού. Φτιάχνεται μόνο από 100% ελληνικό γάλα ημέρας και ήπιες καλλιέργειες & LGG®, ιδανικές για βρέφη, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή συντηρητικά.  Είναι το μόνο βρεφικό γιαούρτι με ειδική άδεια παραγωγής από τον ΕΟΦ (Αρ. Πρωτοκόλλου 49352/12-4-2019).

Και όπως μας είπε η παιδίατρος, σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Υγείας για τη βρεφική διατροφή, το γιαούρτι συστήνεται από τον 6ο κιόλας μήνα, είτε για πρωινό είτε για απογευματινό, ενώ κατά τον 1ο χρόνο ζωής πρέπει να αποφεύγονται τρόφιμα με πρόσθετη ζάχαρη, όπως επιδόρπια γιαουρτιού, κρέμες κλπ.

2

Η εισαγωγή του γιαουρτιού στη διατροφή του μωρού, από τον 6ο μήνα, είναι πολύ σημαντική, καθώς:

  • έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία από το γάλα
  • είναι πιο εύπεπτο για τα μωρά
  • είναι μια τροφή νέα και πολύ ευχάριστη που βοηθάει τα μωρά να εξοικειωθούν με το κουτάλι.

Μαντεύετε όλοι τι έγινε μόλις γυρίσαμε στο σπίτι;

Να και η πρώτη φωτογραφία μας:

giaourtaki

Από τον Κωνσταντίνο και τα Κρι Κρι Babies με αγάπη.

Leave a Reply