“ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΕΣ”. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ

ΑγγελικήςΟ Οκτώβριος ήταν ο Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την περιγεννητική απώλεια (απώλεια εγκυμοσύνης και νεογνική απώλεια). Σε συνεργασία με το Love and Grief, θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε και τον Νοέμβριο -γιατί ήταν πάρα πολλές και δεν προλάβαμε να τις καλύψουμε όλες- ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν μια τέτοια εμπειρία, μαζί με μια φωτογραφία με τη φράση που τους ενόχλησε περισσότερο. Σήμερα, τα λόγια της Αγγελικής.

“Είσαι μικρή θα κάνεις άλλο. Μην κάνεις έτσι δεν το γνώρισες.
Το βράδυ της Πέμπτης 10/3/22 πήγα στο μαιευτήριο από ένστικτο. Την επόμενη ημέρα 11/3/22 γέννησα φυσιολογικά τη μικρούλα αλλά νεκρή. 2.918 γραμμάρια. (37 εβδομάδων ενδομήτριος θάνατος).
Ένιωσα το συναίσθημα της απόγνωσης. Περιμέναμε πώς και πώς. Τις επόμενες ημέρες πέρασα μια απαίσια λοχεία. Είχα ότι ακριβώς περνάει μια λεχώνα αλλά χωρίς μωρό. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ΜΟΝΟ κάποιος που το έχει βιώσει καταλαβαίνει. Μετά από εφτά μήνες υπάρχουν στιγμές που τρέχουν τα μάτια μου, πάω στο μνηματάκι κάνω αυτά που πρέπει. Αυτό το μωρό (τη Ζωίτσα μου) δεν θα την ξεχάσω ποτέ.
Υπομονή και κουράγιο σε όλες. Με αγάπη, Αγγελική Στρουζιώτου”


Είμαστε οι γονείς της απώλειας.
Τα μωρά μας δεν είναι πια εδώ, όμως εμείς είμαστε εδώ.
Ας γίνουμε η φωνή τους!
?Λάβε κι εσύ μέρος σε αυτή τη δράση!
Στείλε π.μ. στο Love and Grief ή δες εδώ πώς: https://bit.ly/3SITfRS

Leave a Reply