Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 6 ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ

κωδικός 6Καραντίνα νο2. Κωδικός 6, επιλογή άδειας κυκλοφορίας για όσους επιθυμούν:
Να αθληθούν ως ερασιτέχνες αθλητές
Να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιο
Να περπατήσουν
Να βγάλουν βόλτα τα παιδιά τους
Να αθληθούν σε πάρκο
Να κολυμπήσουν σε θάλασσα
Να κάνουν ποδήλατο με τα παιδιά τους ή μόνοι τους
 Να κάνουν ποδηλατική προπόνηση με ποδηλατικό αγωνιστικό εξοπλισμό
Να κάνουν ένα από τα οποιοδήποτε επιτρεπόμενα αθλήματα
Να μεταφέρουν τα παιδιά τους, σε προπόνηση που επιτρέπεται κ. ά. 

Εξ’ου και οι αριθμοί SMS που χρησιμοποιούνται από όλους ανάλογα με την οπτική τους, για περιορισμό ακόμη περισσότερο της άθλησης κάθε μορφής και επιπέδου. Διαβάζω λοιπόν ότι η λύση που σκέφτονται οι ιθύνοντες (παντελώς άσχετοι από τον αθλητισμό, αλλά και από την κοινωνία) είναι η άθληση να περιορίζεται στα όρια του δήμου που κατοικείς. Στο μυαλό τους προφανώς, έχουν μονάχα τις βόλτες για κατοικίδια ή τους ανθρώπους που περπατούν για άσκηση.

Για όλους εμάς, τους ερασιτέχνες αθλητές, που έχουμε επιλέξει ο αθλητισμός να αποτελεί πυξίδα στον τρόπο ζωής μας, αυτόματα τα όρια του δήμου δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό των προπονήσεων μας.
✅ Η κολύμβηση στη θάλασσα: γιατί να αποτελεί προνόμιο των τυχερών δήμων που συνορεύουν με αυτήν;
✅ Η ποδηλασία: πώς να μαζέψουμε χιλιόμετρα όταν σε 30′ μπορεί να έχω διασχίσει 6 διαφορετικούς δήμους, για παράδειγμα ποδηλατώντας στην παραλιακή;
✅ Το τρέξιμο: να τρέχουμε δηλαδή στα στενά της γειτονιάς μας με κίνδυνο να μας χτυπήσει αυτοκίνητο, ανάμεσα στην κυκλοφορία, στα αδέσποτα, στα φανάρια;

Για όλα αυτά υπάρχει μια τεράστια σύγχυση. Όχι όμως τυχαία.

Η άθληση (κάθε μορφής) βοηθά το νου να ελευθερώνεται, τη σκέψη να καθαρίζει, την ψυχολογία να βελτιώνεται, τη διάθεση να ανεβαίνει, το χαμόγελο να επιστρέφει, ενώ ταυτόχρονα το σώμα ακολουθεί την ευεξία και γίνεται σύμμαχος υγείας για να αντέξεις όλα αυτά που καθημερινά καλούμαστε να διαχειριστούμε, με κλειστές δουλειές, μοναξιά, ανεργία, απομόνωση, με τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι, με χίλιους δυο φόβους και αγωνίες που επιθυμούν να επιβάλουν στην καθημερινότητα μας.

Ο αθλητισμός είναι ο πιο ζωντανός πυρήνας. Είναι ο τρόπος μέσα από τον οποίο θα επιβιώσουμε και θα αντέξουμε. Δε χωράει περιορισμούς. Είναι εγκληματικές αυτές οι αποφάσεις σας, εκεί στην κυβέρνηση. Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα που διαθέτει βουνά, θάλασσες και μέρη πολλά όπου ο καθένας μας, μπορεί να γεμίσει τις μπαταρίες του, να αθληθεί, να βρει τον εαυτό του, τηρώντας αποστάσεις, με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Εκτός κι αν ο σκοπός σας δεν είναι ο περιορισμός μετάδοσης του ιού, αλλά ο περιορισμός της κάθε ελευθερίας μας…

Η Μάνια Μπικώφ είναι co-founder του SaveLife, Ceo της Lifeguard Hellas, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και διεθνής εκπαιδεύτρια ναυαγοσωστικής.

Leave a Reply