ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» οργανώνει ημερίδα με θέμα «Περιγεννητικές Ψυχικές Διαταραχές: Ενημέρωση και δράσεις για την προαγωγή της ψυχικής υγείας της εγκύου και της νέας μητέρας».

Διακεκριμένοι επιστήμονες από τα πεδία της Ψυχιατρικής, της Παιδιατρικής-Αναπτυξιολογίας, μαζί με τη Διεπιστημονική Ομάδα της ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ, θα ενημερώσουν για τις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη, και για τις επιπτώσεις τους στην ανάπτυξη του νεογνού και του βρέφους, παρουσιάζοντας δράσεις και διαθέσιμες υπηρεσίες περιγεννητικής ψυχικής υγείας στην Ελλάδα,  οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπισή τους.

Στην εκδήλωση ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η συμμετοχή επαγγελματιών υγείας (όπως μαίες/τές, μαιευτήρες-γυναικολόγοι, παιδίατροι, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, γενικοί ιατροί, νοσηλεύτριες/τές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, κ.ά.) καθώς και εγκύων, νέων μητέρων και των συζύγων- συντρόφων τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας που πραγματοποιεί η ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ για τις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές,  Πράξης «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου, της Λεχωίδας και της νέας Μητέρας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ΕΣΠΑ 2007-2013, , Υπουργείο Υγείας.

Πού: Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387

Πότε: Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και ώρες 09.30 – 15.00

Στους ενδιαφερόμενους θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, μέχρι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο 210-9319054 ή ηλεκτρονικά στο info@fainareti.gr.

0.POSTER

Leave a Reply