ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΝΕΣΗ

Ήδη από το 2001, τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση ασχολούνται με θέματα που αφορούν τόσο στην ψυχοσύνθεση των εφήβων όσο και στις οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα όλων και συνεχίζουν να βοηθούν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στην αντιμετώπιση των προβληματισμών τους σε σχέση με την κατανόηση της ιδιαίτερης σκέψης των εφήβων.

Μέχρι σήμερα, στα Εκπαιδευτήρια Μάνεση έχουν αναλυθεί διεξοδικά θέματα όπως οι ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές στην εφηβεία, η δημιουργία ορίων, η έκφραση των συναισθημάτων, η αξιοποίηση του γονεϊκού ρόλου για την ανάπτυξη του προσώπου, η αντιμετώπιση δυσλειτουργικών συμπεριφορών των εφήβων, το πώς συμβάλλουμε στην αύξηση της αυτοεκτίμησης ενός εφήβου, έφηβος και παρέες, ο έφηβος και ο ελεύθερος χρόνος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, οι γονείς ως πρότυπο μίμησης για τις συμπεριφορές ενός παιδιού, η οικονομική κρίση ως αφορμή για περισσότερη χαρά στη ζωή μας, η διαπαιδαγώγηση των παιδιών προκειμένου να αντέχουν τις δυσκολίες, η ανακάλυψη του νοήματος της ζωής, η ανάλυση ψυχοπιεστικών συμβάντων, ο σχολικός εκφοβισμός, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα.

Σε συνέχεια των επιτυχημένων ανοιχτών συναντήσεων για γονείς του Συμβουλευτικού Σταθμού Γυμνασίου-Λυκείου «Πώς εκδηλώνεται η αγάπη από τους γονείς προς ένα παιδί, προς ένα έφηβο» με Ομιλητή-Συντονιστή τον κ. Λάσδα Λάμπρο, Σχολικό Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή MSc και «Αξιολογώντας τις προσδοκίες μας» με Ομιλήτριες-Συντονίστριες την κ. Μαρία Καλαϊτζή, ψυχοθεραπεύτρια-ψυχοδραματίστρια, Μέλος PlfE, την κ. Αθανασία Μπουζαλά, ψυχοθεραπεύτρια-ψυχίατρο και την κ. Όλγα Μπασιούδη, Σύμβουλο-συντονίστρια συστημικής αναπαράστασης, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες συναντήσεις :

4/3/2015, ώρα 19:00 με θέμα: «Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες;» και Ομιλητές-Συντονιστές τον κ. Λάσδα Λάμπρο, Σχολικό Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή MSc και τον κ. Κυπραίο Κων/νο, εκπαιδευτικό, σύμβουλο ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και

1/4/2015, ώρα 19:00 με θέμα: «Πώς η οικογένεια βοηθάει το παιδί στη διαχείριση του άγχους του» και Ομιλητή-Συντονιστή τον κ. Λάσδα Λάμπρο, Σχολικό Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή.

manesisbldgtalcmag201502

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μάνεση, Πρασίνου λόφου 51 & Μπιζανίου στο Ηράκλειο Αττικής.

Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2102810630 – 2102813520, Δ-Π 10.00- 14.00, κ. Δήμητρα Κυπραίου ή  αποστολή email στο contact@manesis.gr με θέμα: ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ, αναφέροντας τα στοιχεία σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

1374736_215513141954370_1592043465_n

www.manesis.gr    contact@manesis.gr

Leave a Reply