Ο ΤΥΡΟΚΟΦΤΕΡΟΣ|ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΝΕ

Το δεύτερο παιδικό βιβλίο της παρουσιάζει η αστυνομικός-συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, με τίτλο «Περιπέτειες που τα σπάνε. Ο Τυροκοφτερός» (εκδόσεις “Ελληνοεκδοτική,  εικονογράφηση: MNM Design).

Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 19.00, στο Multi Event City Loft 7ος, Καραγεώργη Σερβίας 4 (Στοά Καλλιγά), Πλατεία Συντάγματος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Σταματίνα Τσιμτσιλή, Παρουσιάστρια

Εμμανουέλα Κόκκαλη, Food Blogger

Αστερία Σταματάκη, Διατροφολόγος 

Συντονίζει η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ,

ο Κωνσταντίνος Ματσουρδέλης, Ιδρυτής του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας

και η Αλεξία Μουάτσου, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε».

Τυροσαλπιστής ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαδάτος

Στην εκδήλωση η συγγραφέας θα εγκαινιάσει την ανθρωπιστική δράση «Μικροί μάγειρες και συνταγές αγάπης», η οποία αποτελεί μέρος ενός νέου εκπαιδευτικού κύκλου προγραμμάτων με στόχο τη στήριξη επισιτιστικά ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε».

Τον κύκλο της ανθρωπιστικής δράσης θα ανοίξουν… Έκπληξη!

Ελάτε να «μαγειρέψουμε» με οδηγό την αγάπη για εκείνους που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

tyrokofteros1

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Με το ΥΠΕΡ-ΣΟΥΠΕΡ-ΒΙΒΛΙΟ που κρατάς στα χέρια σου θα ανακαλύψεις την πλούσια σε θρεπτική αξία προσωπικότητά μου. Διαβάζοντας την αυτοβιογραφία μου, θα μάθεις για την αριστοκρατική καταγωγή μου, τα γευστικά όνειρά μου, τη νόστιμη Λίζα (αχ, η Λίζα…), τα ταξίδια μου, αλλά και για το μεγαλοφυές σχέδιό μου! Το νιώθω, είμαι σχεδόν βέβαιος δηλαδή, πως, καθώς θα απολαμβάνεις την τελευταία μπουκιά –εεε, σελίδα ήθελα να πω– θα διαπιστώσεις και εσύ πόσο έξυπνο, μοναδικό και ταλαντούχο είμαι.

Ο Τυροκοφτερός

Υ.Γ.: Μεταξύ μας, στα σίγουρα θα θέλεις να μου μοιάσεις…
Αλλά αφού δεν θα μπορείς, τουλάχιστον… κάνε με δικό σου…
Κάτι θα πάρεις από τη λάμψη μου…

«Ο ΤΥΡΟΚΟΦΤΕΡΟΣ» αποτελεί τον κεντρικό άξονα της ανθρωπιστικής δράσης «Μικροί μάγειρες + συνταγές αγάπης» που πρόκειται να λάβει χώρα στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017, ενισχύοντας το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», στo πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων».Η εφαρμογή του προγράμματος συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει πολύτιμη επισιτιστική στήριξη σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

konstantopoulou-foteini-1-400x267

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Τον Φεβρουάριο του 2016 η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που έλαβε τον τίτλο της «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτριας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», μία διάκριση πολύ σημαντική που ήρθε να επιβραβεύσει την πολύτιμη προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία «Back 2 School», η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων. Ο τίτλος High Profile Supporter απονέμεται σε προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο που με την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους. Από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το νέο της βιβλίο με τίτλο “Τυροκοφτερός”.

Leave a Reply