ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΡΤΙΝΑ

Mortina-tappeto-Barbara-CantiniΗ Μορτίνα δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Είναι ένα κοριτσάκι ζόμπι, με υπερβολικά χλομό δέρμα, μάτια ολοστρόγγυλα σαν μπαλάκια, που είναι πάντα γουρλωμένα και έχουν έντονες μοβ σκιές γύρω γύρω. Ζει στην Ξεπεσμένη Έπαυλη μαζί με την αγαπημένη της θεία Εκλιπούσα και τον πιστό της φίλο, τον Μύθο, έναν αλμπίνο σκύλο με τον οποίο είναι πραγματικά αχώριστοι.

Mortina-Gif-COL-Barbara-Cantini

Η Μορτίνα, όμως, δεν νιώθει διαφορετική. Θα ήθελε να μπορεί να παίζει και να διασκεδάζει με τα άλλα παιδιά της ηλικίας της, αλλά της έχουν απαγορεύσει να εμφανίζεται μπροστά τους, γιατί μπορεί να τα τρομοκρατήσει. Η ίδια θα ήθελε να πλησιάσει τα παιδιά, μα δεν ξέρει πώς… Ώσπου μια μέρα εμφανίζεται η ιδανική ευκαιρία: η γιορτή του Χάλογουιν! Και το κοριτσάκι ζόμπι δεν χρειάζεται καν να μεταμφιεστεί… Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα παιδιά ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι μεταμφιεσμένη;

Mortina-leiEcane-Barbara-Cantini

Η «Μορτίνα. Μια ιστορία για να πεθάνεις από τα γέλια», της Μπάρμπαρα Καντίνι (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) είναι ένα ευαίσθητο παιδικό βιβλίο για τη διαφορετικότητα και συγχρόνως πολύ διασκεδαστικό, με πρωτότυπη και ατμοσφαιρική εικονογράφηση από την ίδια τη συγγραφέα. Μην σας τρομάξει το θέμα του, σας εγγυόμαστε ότι είναι απλά απολαυστικό και καθόλου φοβιστικό, αλλά ό, τι πρέπει για παιδιά από 6 έως 10 ετών!

Μορτίνα

Και αφού μπείτε στο κλίμα του Χάλογουιν, συνεχίστε με το ξεκαρδιστικό «Μορτίνα και ο φίλος φάντασμα», στην οποία η πρωταγωνίστριά μας γίνεται φίλη με ένα μυστηριώδες παιδί φάντασμα που προσπαθεί να μπει στην Ξεπεσμένη Έπαυλη, παραμονές της γιορτής της Παμπάλαιης Πρωτοχρονιάς. Οι περιπέτειες δεν τελειώνουν εδώ! Έπεται η «Μορτίνα και ο ξινός ξάδελφος», όπου χάνεται από προσώπου γης η θεία Εκλιπούσα, εξαφάνιση στην οποία παίζει ρόλο ο ξάδελφος Διλβέρτος και μια αφρόντιστη περικοκλάδα. Κι αν ονειρεύεστε ταξίδια, πάμε «Διακοπές στη λίμνη μυστήριο», στην Αριστοκρατική Έπαυλη της Θείας Μέγαιρας και του Διλβέρτου, μαζί με όλη την οικογένεια της Μορτίνας. Γιατί, όμως, η έπαυλη βγαίνει σε πλειστηριασμό; Η Μορτίνα έχει τρόπο να λύσει και αυτό το μυστήριο.

Leave a Reply