ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΥΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΑΔΡΥΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Το Σάββατο 25 Απριλίου ανεβαίνουμε στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, παρέα με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών για μια… συνάντηση με τις Δρυάδες και τις Αμαδρυάδες!

Μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια στη φύση, οι οικογένειες που θα συμμετέχουν θα μάθουν ιστορίες για τη βλάστηση, για τις ιδιότητες και για τα χαρακτηριστικά των δέντρων.

Ποιες ήταν οι Δρυάδες και ποιες οι Αμαδρυάδες σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες; Ποια σχέση είχαν με τα δάση και τη βλάστηση; Ποιους μύθους γνωρίζουμε γύρω από τα δέντρα του δάσους; Τι θέση έχει το δάσος στη ζωή μας σήμερα; Μια βόλτα στη γνώση γύρω από το δάσος που θα ολοκληρωθεί με την κάθε οικογένεια να φτιάχνει το δικό της μοναδικό «Βιβλίο του Δάσους» για τις ξεχωριστές οικογενειακές ιστορίες, εμπειρίες και ζωγραφιές γύρω από τα δάση που επισκέπτεται!

dryades
ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ: Σάββατο 25 Απριλίου, ώρα 11.00 – 13.00 (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10′ λεπτά νωρίτερα). Στο χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής). Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!) 

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών).

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα και ζεστά ρούχα, παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Leave a Reply