ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ|ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ…”

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ΙΑΝΟS αφιερώνουν μία βραδιά στη Μαρία Αγγελίδου και την εξαιρετική και πολυβραβευμένη (μεταξύ άλλων και με το κρατικό βραβείο βιβλίου γνώσεων) σειρά «ιστορικών παραμυθιών» με τίτλο «Ιστορίες που τις είπε…», σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή. Θα μιλήσουν οι:

Αγγελική Γιαννικοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Αθηνών

Ειρήνη Βοκοτοπούλου, δημοσιογράφος

Εύη Παπαντωνίου, εκπαιδευτικός

και η εικονογράφος των βιβλίων Ίρις Σαμαρτζή.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η συγγραφέας και κριτικός παιδικής λογοτεχνίας Μαρίζα Ντεκάστρο.

Τις ιστορίες ζωντανεύει ο ηθοποιός Χρήστος Χριστόπουλος.

Οι “Ιστορίες που τις είπε…” είναι μία σειρά βιβλίων που επιχειρεί να καλύψει μια μεγάλη σε σπουδαιότητα και σε διάρκεια περίοδο της ιστορίας μας, την αρχαιότητα, φιλοδοξώντας να πείσει μικρούς και μεγάλους –ιδίως τους μικρούς!– ότι… Η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα!

Πότε: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, 18’00-20’00

Πού: IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα

aggelidou1

Αναλυτικά οι τίτλοι των βιβλίων της σειράς:

Ιστορίες που τις είπε η αγορά

Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα

Ιστορίες που τις είπε η πέτρα

Ιστορίες που τις είπε ο δρόμος

Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος

Ιστορίες που τις είπε το φως

aggelidou

Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία και λογοτεχνία στην Αθήνα και στη Ζυρίχη. Ασχολείται με τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά. Έχει διασκευάσει για το παιδικό αναγνωστικό κοινό Σαίξπηρ και Μολιέρο, Δάντη και Θερβάντες, Μέλβιλ, Γκολντόνι κ.ά. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και την ΙΒΒΥ. Το 2007 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο παιδικού Βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο της Ελληνική Μυθολογία, Πώς ξεκίνησε ο κόσμος (εκδ. Παπαδόπουλος), το 2012 βραβεύτηκε από το περ. ΔΙΑΒΑΖΩ με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της Ιστορίες που τις είπε η Πέτρα (εκδ. Αερόστατο), ενώ το 2013 με το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το παραμύθι Ιστορίες που τις είπε ο Πόλεμος και το 2014 με το ίδιο βραβείο για το παραμύθι Ιστορίες που τις είπε δρόμος (εκδ. Μεταίχμιο). Το 2014 το ιστορικό της παραμύθι Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα (εκδ. Μεταίχμιο) απέσπασε το Κρατικό Βραβείο 2013 Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά.

Leave a Reply