Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑΣ: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Mindset διοργανώνει ένα εργαστήρι γονέων στο οποίο θα παρουσιαστούν και θα αναδυθούν τεχνικές ενίσχυσης και υποστήριξης της μαθητείας των παιδιών. Πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκινά από το πρώτο κιόλας έτος των παιδιών και σταδιακά μετεξελίσσεται σε μία οικογενειακή κουλτούρα. Η ανάδυση του γραμματισμού ως οικογενειακή πρακτική φαίνεται να επιδρά ιδιαίτερα θετικά στη μαθησιακή στάση και πορεία των παιδιών. Καλλιεργώντας μία ανάλογη οικογενειακή ατμόσφαιρα, όλο το πλαίσιο φαίνεται να υποστηρίζει την προσπάθεια του παιδιού άρρητα και ουσιαστικά, χωρίς να θυμίζει σε τίποτα τα «δύσκολα παιδικά ή σχολικά χρόνια»!

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι πρόκειται να παρουσιαστούν συγκεκριμένες πρακτικές και δράσεις με στόχο την ανάδυση και την καλλιέργεια του γραμματισμού στο πλαίσιο της οικογένειας και της γονεϊκής σχέσης. Μέσα από τη συζήτηση και τον προβληματισμό των ομάδων προκύπτει «νέα γνώση», δοκιμάζουμε να αλλάξουμε στάση και οπτική, συζητάμε και μοιραζόμαστε ξανά… και κάπως έτσι… εξελισσόμαστε όλοι ως γονείς!

Σημείωση: Θα δοθούν σημειώσεις, ενδεικτική βιβλιογραφία και οδηγίες προς τους γονείς για την υποστήριξη της μαθητείας και τη δημιουργία μίας θετικής σχέσης με τη μάθηση και το σχολείο.

Συντονιστής Συζήτησης: Μαρία Κοκκινιώτη M.Sc. & PhD student, Εκπαιδευτικός – Ειδική Παιδαγωγός

Τόπος: Zoom, Με την κατοχύρωση της θέσης σας, θα σας αποσταλούν ο σύνδεσμος της συνάντησης, οι σημειώσεις, η ενδεικτική βιβλιογραφία, οι εφαρμογές και οι δραστηριότητες.

Δήλωση Συμμετοχής: https://www.mindset.edu.gr/event/to-paidi-mou-paei-sxoleio/ 

Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ
Λεπτομέρειες εκδήλωσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22 Οκτωβρίου @ 21:30 – 23:30
ΩΡΑ: 21:30 – 23:30
ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Mindset: Fulfill the Potential
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 216 939 1038
 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.mindset.edu.gr

Leave a Reply