ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Η ΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ”

Η Μάγια στο δάσος των ΧριστουγέννωνΌποιο παραμύθι κι αν γράψει η Γιολάντα είναι μαγικό. Πόσω μάλλον όταν είναι χριστουγεννάτικο, άρα έχει a priori μεγάλες δόσεις μαγείας! «Η Μάγια στο δάσος των Χριστουγέννων» από Εκδόσεις Καστανιώτη είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia) με πρωταγωνίστρια τη Μάγια, την κόρη της, μετά το «Η Μάγια στη ζούγκλα». Είναι γραμμένο για τις πρώτες αναγνώσεις με το παιδί σας λίγο πριν από τον ύπνο… Και είναι ένας τρυφερός και παιχνιδιάρικος ύμνος στην παιδική φαντασία! Μέσα από τις σελίδες του, παίξτε, ρωτήστε κι αυτοσχεδιάστε ελεύθερα!

Η μικρή Μάγια ξεκινάει από το σπίτι της την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν δεν έχει νυχτώσει εντελώς. Βρίσκει έναν φακό κι αποφασίζει να κάνει μια τελευταία βόλτα για απόψε. Με περίσσιο θάρρος μπαίνει σ’ ένα δάσος κι ακολουθεί μια παραμυθένια διαδρομή, εν αναμονή της ομορφότερης μέρας της χρονιάς! Ανάμεσα σε κλαδιά και χιόνια ανακαλύπτει όλα αυτά που ομορφαίνουν τις γιορτινές μας μέρες, τη Φάτνη, τον Άγιο Βασίλη, καμπανάκια, αγγελάκια, ένα αστέρι! Και ένα τραγούδι που μαγεύει όλα τα παιδιά λίγο πριν τον ύπνο… Θα προλάβει, άραγε, να δει πρώτη τα Χριστούγεννα; Η ζωντανή εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου απογειώνει το κείμενο και ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους βαθιά, πολύ βαθιά, στην καρδιά και στην ουσία των Χριστουγέννων.

(Γιολάντα, μου θύμισες τα μαγικά ταξίδια που έκανα παιδί με τη φαντασία μου, κοιτώντας απλά και μόνο τα στολίδια του δέντρου και τη φάτνη, αυτά τα τόσο αληθινά φανταστικά ταξίδια.Για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ).

00443Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia)

H Γιολάντα Tσιαμπόκαλου γεννήθηκε το 1977 στην Aθήνα. Tελείωσε την Aγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο και περίπου τον ίδιο καιρό άρχισε να γράφει παραμύθια και να τραγουδάει. Eκτός από τα δικά της βιβλία, έχει μεταφράσει την παιδική σειρά του Kρόκετ Tζόνσον O Xάρης και ο μοβ μαρκαδόρος. Έγραψε επίσης και παρουσίασε το θεατρικό έργο Ο Mάγος της φωτιάς.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:

Leave a Reply