ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ”

71265600_2233935356902729_1470955968790528000_nΣτο βιβλίο του Μάκη Τσίτα “Ο Γενναίος Ιππότης και η χαμογελαστή βασίλισσα” ένας μικρός και πολύ θαρραλέος ιππότης περιγράφει την εντυπωσιακή ζωή του στην υπηρεσία της βασίλισσάς του! Μιας βασίλισσας που δεν είναι όπως οι άλλες, οι περίεργες των κλασικών παραμυθιών… Μιας βασίλισσας ευγενικής, γλυκομίλητης και γενναιόδωρης, που έχει πάντα μια ωραία ιστορία να πει, μια πολύτιμη συμβουλή να δώσει, μια απόφαση σωστή να πάρει.

Ο Γενναίος Ιππότης και η χαμογελαστή βασίλισσα

Για άλλη μια φορά, ο Μάκης Τσίτας παρουσιάζει με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, στιγμές από τρυφερές οικογενειακές σχέσεις, με εργαλείο του την παιδική φαντασία! Γιατί, όπως ίσως γίνεται κατανοητό από το εξώφυλλο ήδη, η χαμογελαστή, σοφή βασίλισσα του παραμυθιού που μας αφηγείται ο ιππότης δεν είναι άλλη από την γιαγιά του! Ο πιτσιρίκος έχει δώσει τον λόγο της τιμής του να τη φροντίζει και να την προστατεύει και τα καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο!
“Ο Γενναίος Ιππότης και η χαμογελαστή βασίλισσα” (εκδόσεις Καλέντη) είναι ένα τρυφερό, έξυπνο παραμύθι, με πανέμορφη εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη, για να το διαβάσουν οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους και τα εγγόνια στις γιαγιάδες τους και να βουτήξουν παρέα στη μαγεία του. Ένα βιβλίο που βάζει κι αυτό το λιθαράκι του ώστε να χτιστεί ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές μια παραμυθένια σχέση αλληλοσεβασμού, ασφάλειας και αγάπης.
Το διαβάσαμε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία (1η Οκτωβρίου) και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

o_gennaios_ippotis_kai_h_xamogelasth_vasilissa_cover

Leave a Reply