ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ

09886f2e-bdc0-4d1b-8499-9d696ca63aadComboΑυτό το καλοκαίρι, μικροί και μεγάλοι διαβάζουμε παρέα. Σας προτείνουμε πρωτότυπους συνδυασμούς βιβλίων από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος για όλη την οικογένεια για απολαυστικές αναγνώσεις και ατέλειωτες αφορμές για συζητήσεις!

Για εκείνους που θεωρούν το περιβάλλον πρώτη προτεραιότητα

Post_Combo_ (1)

Μαθαίνουμε για το περιβάλλον, αναλαμβάνουμε δράση

Το καλοκαίρι περνάμε περισσότερο χρόνο στη φύση, και αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαλέξουμε βιβλία σχετικά με το περιβάλλον. Η Ιστορία του νερού είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα που μέσα από δύο παράλληλες, βαθιά ανθρώπινες ιστορίες, μας παρακινεί να σκεφτούμε διαφορετικά για την κλιματική αλλαγή και την αλληλεξάρτησή μας από τη φύση. Ο Πλανήτης SOS είναι ένας από τους πλέον πρωτότυπους παιδικούς τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει πάνω στη θεματική της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αποκτήστε τα!


Για εκείνους που αγαπούν την περιπέτεια

c2a38b66-8561-41ae-831d-71b1059c8bb7

Ένα αναγνωστικό πακέτο για ατρόμητους μικρούς και μεγάλους

Οι δύο καλύτεροι φίλοι, ο Φουντουκάκης Σκιουράκης και ο Κερασάκης Κοράκης, ζουν μια νέα περιπέτεια στο δάσος, όταν χάνουν μια μπάλα αργά το βράδυ. Μήπως την έχει πάρει ο μπαμπούλας; Όσο οι μικροί ψάχνουν τη λύση, οι μεγάλοι αναζητούν Το Κλειδί, διαβάζοντας ένα μυθιστόρημα με αριστοτεχνικά δουλεμένη πλοκή, φόρο τιμής στο κλασικό έργο Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς, που τους οδηγεί σε ένα απρόσμενα ανατρεπτικό τέλος.

Αποκτήστε τα!


Για εκείνους που δεν μένουν στην επιφάνεια

Post_Combo_ (3)

Οι άγνωστοι δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση

Υποθέτουμε ότι η συμπεριφορά κάποιου αντανακλά τις πραγματικές του σκέψεις, συναισθήματα και προθέσεις. «Γιατί πολύ συχνά δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους «καλούς» από τους «κακούς»;» αναρωτιέται ο Malcolm Gladwell. Ο John Agee απαντά ενθαρρύνοντάς μας να μην υψώνουμε ενστικτωδώς τείχη απέναντι στο διαφορετικό, απλώς επειδή είναι διαφορετικό, προτού ανακαλύψουμε την πραγματική του φύση. Ο Τοίχος στη μέση του βιβλίου θα μπορούσε να αποτελεί ένα είδος συνοδευτικού βιβλίου για το Μιλώντας σε αγνώστους, καθώς συνοψίζει τις βασικές ιδέες σε εικόνες. Αυτά τα δύο βιβλία θα μπορούσαν να είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Αποκτήστε τα!


Για εκείνους που η ανακάλυψη είναι ομαδική υπόθεση

Post_Combo_ (4)

Λάμπουν στο σκοτάδι

Όσο οι μικροί ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο των ζουζουνιών και εξερευνούν πώς τρώνε, πώς κυνηγούν και πώς κάνουν μωρά, οι μεγάλοι διαβάζουν για την ιστορία της Τάλι και της Κέιτ, ένα ρεαλιστικό πορτρέτο μιας γυναικείας φιλίας 30 χρόνων. Ευχόμαστε να είμαστε όλοι αρκετά τυχεροί και να συναντήσουμε πυγολαμπίδες ένα καλοκαιρινό βράδυ!

Αποκτήστε τα!


Για εκείνους που θέλουν να ζουν σε ένα αρμονικό περιβάλλον

Post_Combo_ (2)

Τακτοποίηση για πάντα

Ποιος είπε ότι η τακτοποίηση χρειάζεται να λείπει από τις διακοπές μας; Η αγαπημένη μας Marie Kondo εμπνέει μικρούς και μεγάλους για να μας απαλλάξει όλους από την ακαταστασία! Στο βιβλίο της Σπίτι σε Τάξη, Ζωή σε Τάξη, εξηγεί τη μέθοδο KonMari η οποία μας βοηθά τόσο να αλλάξουμε τον χώρο μας όσο και να αποκτήσουμε το κίνητρο για να δημιουργήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Παράλληλα, το Κίκι και Ζακ μιλάει για τη μαγεία της φιλίας και εκπαιδεύει τους μικρούς αναγνώστες στην απόλαυση του να ζουν και να παίζουν σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, για να τους έχουμε συνοδοιπόρους στο ταξίδι της τακτοποίησης.

Αποκτήστε τα!

Leave a Reply