ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΜΙΚΡΑ ΓΑΤΙΚΑ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣΠΑΣΙΑ”

50340762_10156368297052955_4754877371922776064_nΑν σας αρέσουν οι γάτες και η Ιστορία, αυτή είναι η ιδανική αναγνωστική πρόταση: το πρώτο βιβλίο της σειράς «Μικρά Γατικά», στην οποία λογοτεχνική φαντασία και ιστορική ακρίβεια βαδίζουν δίπλα δίπλα, συντροφιά με τα αγαπημένα μας τετράποδα! Αν νομίζετε ότι στη ζωή του Περικλή υπήρχε μόνο μια Ασπασία, κάνετε λάθος… Μάλιστα οι μη μυημένοι γνωρίζουν μόνο την Ασπασία τη δεύτερη –την τελείως δεύτερη λέμε. Αν θέλετε να μάθετε ποια ήταν η πρώτη και ποιος ο ρόλος της στη ζωή του σπουδαίου Έλληνα πολιτικού, ρήτορα και στρατηγού, αναζητήστε το βιβλίο “Περικλής και Ασπασία” της Αργυρώς Πιπίνη (εικονογράφηση Ιφιγένεια Καμπέρη) και μάθετε ότι πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται, από αρχαιοτάτων χρόνων, όχι μια γυναίκα, αλλά μια γάτα. Μια χαρισματική γάτα. Μια ζηλιάρα, προφανώς, γάτα, που έπαιξε κι αυτή τη ρόλο της στη ζωή του… μπαμπά της. 

Περικλής και Ασπασία

Η Ασπασία είναι γάτα πολυλογού, συμπαθέστατη και φυσικά έχει την εξήγηση γιατί ο ιστορικός ρόλος της ήταν έως σήμερα άγνωστος. Ευτυχώς βρέθηκε η Αργυρώ Πιπίνη, γνωστή γατόφιλη και ερασιτέχνης ιστορικός, που ανοίγει τα βιβλία της, αποκαλύπτει τις πηγές της, παραχαράζει την ιστορία (η Ασπασία δεν είναι μία) και μας συστήνει μια σπάνια προσωπικότητα, μια γάτα τη μοναδική, τη σύντροφο ζωής και πιστή σύμβουλο του Περικλή.

Ταυτόχρονα, Η Αργυρώ Πιπίνη μάς ταξιδεύει στον Χρυσό Αιώνα και μας μαθαίνει ή μας θυμίζει, πολλά και διάφορα από την καθημερινότητα των Αρχαίων Ελλήνων. Καταρχάς, οι αναγνώστες κάθε ηλικίας θα μάθουν ή θα θυμηθούν ποια ήταν η Αγαρίστη, ποιος ο γιος της ο Περικλής και ποια η Ασπασία (η δεύτερη). Έπειτα, μεταξύ άλλων, θα γνωρίσουν τον Αλκιβιάδη και τον Αριστοφάνη, τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη, τον Φειδία, αλλά και μια κουκουβάγια, τη Γλαύκα. Τέλος, θα εμπεδώσουν τι σήμαινε στην Αρχαία Ελλάδα εξοστρακισμός, πόση σημασία είχε το θέατρο στην καθημερινότητα των πολιτών, τι ήταν τα θεωρικά και τι οι χορηγίες και ποιο ήταν το πρώτο θέατρο στον Κόσμο. Στο παρακολουθήσουν μια φανταστική, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κωμωδία του Αριστοφάνη, που δεν έγραψε μόνο για βατράχους και πουλιά, αλλά και για… Ε, διαβάστε το βιβλίο και θα δείτε! 

Μικρά γατικά

Περικλής και Ασπασία (Σειρά Μικρά γατικά, βιβλίο 1)

Συγγραφέας : Πιπίνη Αργυρώ

Εικονογράφος : Καμπέρη Ιφιγένεια

Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Σειρά: Κολιμπρί (χιουμοριστικά μυθιστορήματα και ιστορίες) (5-15 ετών)

Στην ίδια σειρά θα κυκλοφορήσει προσεχώς:

– Αντώνιος και Κλεοπάτρα (Μικρά γατικά, βιβλίο 2)

No Responses

Leave a Reply