ΛΕΣΧΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΓΟΥΦ ΧΟΛΜΣ. ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ

NEWSLETTER_SERGOUF-1Για την υπέροχη παιδική αστυνομική σειρά βιβλίων «Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς» του Isaac Palmiola,  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε εικονογράφηση Nuria Aparicio, σας έχουμε μιλήσει και σε παλαιότερο άρθρο μας! Αν θυμάστε, πρωταγωνιστές είναι δύο παιδιά, η Τζούλια και ο Ντιέγκο, εξ αγχιστείας αδέλφια, ένας σκύλος, ο Σέργουφ, και ένας γάτος, ο Γάτσον, που έχουν την ικανότητα, μόλις τους καλέσει το καθήκον, να μεταμορφωθούν σε ατρόμητους ντετέκτιβ και να ξεδιαλύνουν μυστήρια.

44202341_246513015984275_5804238375980367872_n

Η Τζούλια δεν τρομάζει με τίποτα. Λέει αυτό που σκέφτεται και είναι τόσο πειστική που μπορεί να πουλήσει ψυγείο σε… Εσκιμώο. Λατρεύει τα αστυνομικά βιβλία και παθιάζεται με τις επικίνδυνες υποθέσεις.

Ο Ντιέγκο είναι ιδιοφυΐα στην πληροφορική και την τεχνολογία. Χρησιμοποιεί τάμπλετ, υπολογιστές και κινητά με την ίδια ευκολία που ξετυλίγει τα δώρα του. Γι’ αυτόν, η στρίγκλα εξ αγχιστείας αδελφή του είναι χειρότερη και από το… πρωινό ξύπνημα.

Ο Σέργουφ είναι σκύλος. Αν και μικροκαμωμένο Παγκ έχει αδυναμία στις… ψηλές σκυλίτσες, είναι σκανδαλιάρης, πονηρός και καπετάν φασαρίας. Το βασικό του, όμως, χαρακτηριστικό είναι πως επικοινωνεί με τα αφεντικά του και αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα. Οι παραπάνω ικανότητες τον κάνουν έναν από τους πιο ικανούς ντετέκτιβ του κόσμου.

Ο Δόκτωρ Γάτσον είναι ένας χοντρούλης γάτος, που γεννήθηκε κουρασμένος. Φανταστείτε πως οι τεμπέλικες αρκούδες μοιάζουν υπερκινητικές μπροστά του. Δεν αφήνει το χουζούρι του, εκτός κι αν του προσφέρουν πολύ προσεγμένο φαγητό. Παρόλα αυτά, παραδόξως, καμιά φορά δείχνει μεγάλο αστυνομικό δαιμόνιο. Αφήστε που μπορεί και αυτός να μιλάει με τον Σέργουφ και τα αφεντικά του.

Στα τέσσερα πρώτα βιβλία της σειράς Δυο ντετέκτιβ και μισός, Υπόθεση καραμέλαΟ δόκτωρ Γάτσον και ο κρυμμένος θησαυρός και Περιπέτεια στο τσίρκο, ήρθαν να προστεθούν ακόμα δυο απολαυστικοί τίτλοι. Πάμε να τους γνωρίσουμε.

f636b7352896d087a338a05fd1d1cde5 (1)

Ξεκινάμε με την Απαγωγή του Γάτσον, που έγινε αμέσως το αγαπημένο της κόρης μου. Γιατί; Διότι στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ένα διαμαντένιο στέμμα, από αυτά που λατρεύουν οι οκτάχρονες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Τζούλια, όπως κάθε κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του, λατρεύει τη διάσημη τραγουδίστρια Λόρα Σπαρκς (την οποία ο Ντιέγκο τη μισεί, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Όταν, λοιπόν, μαθαίνει πως εκείνη θα προσφέρει σε δημοπρασία το διαμαντένιο στέμμα της, αποφασίζει να παρακολουθήσει το γεγονός από κοντά. Ωστόσο, την ώρα της δημοπρασίας κάποιοι κλέβουν το στέμμα και… εντελώς τυχαία, φεύγοντας παίρνουν μαζί τους και τον Γάτσον! Αυτά είναι τα γεγονότα. Πάμε στα στοιχεία. Οι τελευταίοι που άγγιξαν το στέμμα ήταν οι δύο πιο αποτυχημένοι μάγοι της ιστορίας! Σίγουρα δεν πρόκειται για μαγικά κόλπα. Εδώ μυρίζει… μυστήριο! Άραγε οι αγαπημένοι μας ντετέκτιβ θα καταφέρουν να εξοντώσουν τους κακοποιούς και να ανακτήσουν το πετράδι που κοσμούσε το στέμμα;

5da7fd2ae3edaf5ea9152a02706a6727

Συνεχίζουμε με το έκτο βιβλίο, την Εξαφάνιση του Youtuber, που έγινε αμέσως το αγαπημένο του γιου μου. Γιατί; Διότι στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ένας Youtuber, από αυτούς που λατρεύουν οι εντεκάχρονοι. Ο Youtuber που πρωταγωνιστεί είναι το Άγριο Ζώο, ο πιο καταπληκτικός του κόσμου, που ανεβάζει απίθανα βίντεο με επικίνδυνα ζώα και που θαυμάζουν η Τζούλια και ο Ντιέγκο (και φυσικά και ο Σέργουφ, ακόμα και ο Γάτσον). Εδώ και μια βδομάδα, όμως, δεν έχει δώσει σημεία ζωής… Προφανώς έχει μπλέξει σε μπελάδες, όπως καταδεικνύουν τα γεγονότα. Φανταστείτε πως ούτε καν η γιαγιά του δεν ξέρει πού βρίσκεται, γι΄αυτό και ζητά τη βοήθεια των ντετέκτιβ της Λέσχης Μυστηρίου. Πάμε στα στοιχεία. Το τελευταίο πράγμα που έκανε το Άγριο Ζώο ήταν να κανονίσει μια περιήγηση στον Αμαζόνιο. Λέτε να έψαχνε κάποιο παράξενο ζώο; Και εδώ μυρίζει… μυστήριο, τόσο μεγάλο που θα χρειαστεί οι φίλοι μας να ταξιδέψουν μέχρι τη ζούγκλα! Όπως φαντάζεστε, στη ζούγκλα τα πράγματα ποτέ δεν είναι εύκολα. Πόσο πολύ κινδυνεύει το Άγριο Ζώο; Δεν φαντάζεστε…

Η σειρά «Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χόλμς» απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών, έχει πολύ χιούμορ, ιδιαίτερες γραμματοσειρές και όμορφες εικονογραφήσεις από την Nuria Aparicio. Τα παιδιά θα τη λατρέψουν και- σας εγγυώμαι- θα ξεκοκαλίσουν όλα τα βιβλία, ως η νέα γενιά αναγνωστών αστυνομικών ιστοριών και ιστοριών μυστηρίου.

Στο τέλος της κάθε ιστορίας, οι μικροί αναγνώστες επιβραβεύονται για τη βοήθεια που έδωσαν στους πρωταγωνιστές, κόβουν και φτιάχνουν την ταυτότητά τους και ετοιμάζονται για το επόμενο επίπεδο. Ω, ναι, σε λίγο καιρό θα ζουν μαζί σας επαγγελματίες ντετέκτιβ!

Leave a Reply