24 ΩΡΕΣ ΜΠΑΜΠΑΣ| ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ

Γιώργος ΛεμπέσηςΟ συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης μιλάει στο Τaλκ για το 24ωρό του ως συζύγου και μπαμπά, με τον ιδιαίτερο τρόπο ενός μοναδικού παραμυθά.

Η ώρα είναι 8:00.  Αφού το ξέφρενο ξυπνητήρι έχει χτυπήσει 12 φορές και έχει κελαηδίσει άλλες 8, ο Ορέbee και η Λορινbee προσπαθούν να ξυπνήσουν.
Εγώ δεν χρειάζεται να ξυπνήσω μιας και δεν χρειάζεται να κοιμηθώ. Άλλωστε πολύ αμφιβάλω αν υπάρχει έστω και ένα πλάσμα της φαντασίας που κοιμάται στ’ αλήθεια.
Εγώ λοιπόν, ο Λεbee, το πρώτο πράγμα που κάνω για να υποδεχτώ την φανταστική μου οικογένεια, είναι να παλέψω με τον Ματσακουλευτή.
Κάθε πρωί τα ίδια. Αυτός ο Ματσακουλευτής, είναι ο εχθρός της πρωινής ενέργειας και όλων των καλτσών.
Τον ενοχλεί το φως και η δυνατή μουσική έτσι κι εγώ, χωρίς τύψεις και ενοχές, ανοίγω διάπλατα το μεγάλο παράθυρο που βλέπει στη θάλασσα και βάζω δυνατά το ραδιόφωνο.
Στη συνέχεια και αφού ο Ματσακουλευτής εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να τους κρατήσει όλους στα κρεβάτια τους, φτιάχνω πρωινό με μέλι , ζαχαρότρουφες και ασπράδια σαλιγκαρόσπορου. Στύβω τρεις χυμούς αυγοκάντο, κόβω και μερικές φρέσκες σαχλαμάρες και ανακοινώνω με δυο κανονιοβολισμούς την έναρξη του πρωινού.

Έχει πάει 9:00. Ο Ματσακουλευτής κάνει να εμφανιστεί απ το παράθυρο όμως του ρίχνω μια έντονη ματιά και φωνάζω. “Ώρα για σχολείο!” 
Ο Ορέbee και η Λορινbee φεύγουν έπειτα από αγκαλιές και ρουφηχτά φιλιά κι έτσι μένω μόνος.

9:20 σταματάω να είμαι μόνος. 365 μέλισσες έχουν ήδη μπει στο καπέλο μου και είναι έτοιμες να με μεταφέρουν στο κατά πράσινο γραφείο μου με τους Κινέζους καβαλάρηδες και τις μυτερές φτέρες. Καθώς βλέπω την κίνηση στους δρόμους από ψηλά, σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι που πηγαίνω στη δουλειά με μέλισσες και όχι με αμάξι κι έτσι χαμογελάω 17 φορές.

Από τις 10:00 μέχρι τις 20:00, βλέπω νάνους που φοράνε τακούνια, μάγους που φέρνουν τα μαγικά τους για επισκευή, γοργόνες που τους ενοχλεί η υγρασία και πάρα πολλά άλλα πλάσματα της φαντασίας που χρειάζονται βοήθεια για να μπορούν να συνεχίσουν το απίθανο έργο τους. Όλες αυτές τις ώρες, σχεδιάζω σχέδια για όσους τους χάλασαν, δημιουργώ κόσμους για όσους τους έχασαν και κυρίως φτιάχνω για τους ανθρώπους κρυψώνες που μέσα τους μπορούν να γίνουν ό,τι επιθυμούν και να νιώσουν όσο καλύτερα αντέχουν.

Στις 21:00 είμαι πάλι σπίτι. Λέμε τα τελευταία νέα με τις μέλισσες μου και δίνουμε ραντεβού το επόμενο πρωί.

Στις 21:30 έχει νυστάξει μέχρι και ο Ματσακουλευτής, κι έτσι ένα φιλί είναι ό,τι καλύτερο για να αρχίσει το χουζούρι. Σε λίγο όλοι θα κοιμούνται ενώ εγώ, ο φανταστικός Λεbee, θα σχεδιάζω την επόμενη μέρα, σαν να μην γνωρίζω τίποτα γι αυτή!

Κι έτσι, θα σας αγαπώ πολύ
o  Φανταστικός Λεbee  ?

Γιώργος Λεμπέσης

Τα φανταστικά βιβλία του Φανταστικού Λεbee, κατά κόσμον Γιώργου Λεμπέση, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Leave a Reply