ΟΙ ΑΝΩΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΙ ΣΤΟ PUBLIC

Τα Public Συντάγματος και οι Εκδόσεις Ψυχογιός μας προσκαλούν όλους, μικρούς και μεγάλους, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Δ. Λεμπέση-του δημιουργού της bestseller σειράς «Ψαρόσουπα»- «Οι Ανωήρωες και το Γιγαντιαίο Σαχλαμάρι», την Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 21.00.

Προσκεκλημένοι του σε αυτή τη βραδιά ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η δημοσιογράφος και παραγωγός Εύα Θεοτοκάτου, ο τραγουδοποιός και ηθοποιός Πάνος Μουζουράκης, η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου,η εκπαιδευτικός Σοφία Τραντίδου και ένας αληθινός Ανωήρωας εκπληξη!    

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Με αφορμή τα εγκαίνια του φράγματος, που θα επιτρέψει τη χρήση πόσιμου νερού στο χωριό των Καικαλάδων, ο σατανικός Μέγιστος Μπεζ καταστρώνει ένα ύπουλο σχέδιο για να αποκτήσει τον έλεγχο των ανθρώπων. Οι τρεις Ανωήρωες της περιοχής, ο Πλάτωνας, η Αριστέα και ο Ίωνας, μπλέκουν σε μια απίστευτη περιπέτεια με σκοπό τη διάσωση των κατοίκων άλλα και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Οι ενοχλητικοί Βλακέντιοι, οι άθλιοι Συνεχόμενοι, οι Πατημένες Μπάμιες και άλλοι καθημερινοί μπελάδες δοκιμάζουν την υπομονή των Ανωηρώων στην προσπάθειά τους να σώσουν τον κόσμο, αλλά αυτοί δεν το βάζουν κάτω με τίποτα!

Afisa_LEBESIS_ANWHROES_PUBLIC_SYNTAGMA_297x420

Ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών επιστρέφει με ένα ξεκαρδιστικό graphicnovel για τους λάτρεις της περιπέτειας και της δράσης! Με το εύστροφο, γλωσσοπλαστικό και συχνά «ενήλικο» χιούμορ του ο συγγραφέας έχει την μοναδική ικανότητα να διασκεδάζει τους μικρούς, αλλά να κλείνει και το μάτι στους μεγάλους. Καταπιάνεται πάντα με τα ευαίσθητα ζητήματα του bullying, της ισότητας, του ρατσισμού, της δύναμης του μυαλού και της ψυχής. Οι υπερήρωες του δεν έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Βασίζονται στην τεχνολογία, στις γνώσεις τους, στην οξυδέρκειά τους, στην  εγκυκλοπαιδική αλλά και στην κοινωνική τους μόρφωση μέσα στην Ακαδημία Φαντασίας, καθώς και στις αξίες που καλλιεργήθηκαν βαθιά μέσα τους από την οικογένειά και τους δασκάλους τους. Είναι οι πραγματικοί ήρωες που όλοι κρύβουμε μέσα μας και αν το θελήσουμε μπορούμε να γίνουμε. Και να σώσουμε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινώντας από τον διπλανό μας και γιατί όχι από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Εσύ μετά από αυτό, τι θα επιλέξεις να είσαι; Ανωήρωας; Βλακέντιος; ή άλλος ένας Μέγιστος Μπεζ;

966

Ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και Βιομηχανία καθώς και Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως μουσικός παραγωγός σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας. Από το 2003 έως το 2011 εργάστηκε ως διευθυντής παραγωγής σε μεγάλη εταιρεία συναυλιακών παραγωγών. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 παραγωγές σε Ελλάδα και εξωτερικό Το 2008 σχεδίασε το πρώτο παιδικό Φεστιβάλ “TownForKids” στην Αθήνα, το οποίο επισκέφτηκαν  πάνω από 12.000 κόσμος. Την επόμενη χρονιά ακολούθησε το 2ο “TownForKids”  με αντίστοιχη επιτυχία. Το 2011 ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής, την Gold Producta Handling. Τον Οκτώβριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του παραμύθι, «Στον κόσμο της Τζίνας» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Τον επόμενο χρόνο εκδίδεται το πρώτο βιβλίο της σειράς παραμυθιών «Ψαρόσουπα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός, που γρήγορα θα γίνει bestseller. Έκτοτε έχουν εκδοθεί 12 παραμύθια του, έχει κερδίσει δύο βραβεία κοινού, έχει ψηφιστεί ανάμεσα στους 5 πρώτους συγγραφείς παιδικών βιβλίων στις «Πένες της Χρονιάς» των καταστημάτων Public, αλλά κυρίως έχει αναδειχθεί στον αγαπημένο συγγραφέα των παιδιών. Επιπλέον, η «Ψαρόσουπα» του Γιώργου Δ. Λεμπέση έχει ανέβει στο θέατρο για 5 χρονιές, όπου την έχουν απολαύσει πάνω από 20.000 θεατές. Το φθινόπωρο του 2015, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της νέας του παιδικής σειράς «Οι Ανωήρωες και το Γιγαντιαίο Σαχλαμάρι» και ένας νέος κόσμος ανοίγεται και πάλι…

Ψηφίστε τον Γιώργο Δ. Λεμπέση και τους «Ανωήρωές» του στις Πένες της Χρονιάς 2016, στον τομέα της Παιδικής Λογοτεχνίας! http://www.publicbookawards.gr/vote.php

Leave a Reply