24 ΩΡΕΣ ΜΠΑΜΠΑΣ. ΖΗΣΗΣ ΡΟΥΜΠΟΣ

ζησηςρούμποςΟ ηθοποιός και stand up comedian Ζήσης Ρούμπος μιλάει στο Τaλκ για το 24ωρό του ως μπαμπά του ενός έτους Μάρκου!

06.30: Ξυπνάω από τις φωνές του Μάρκου. Έχει κλείσει το 8ωρο του και θέλει να ξεκινήσει την μέρα του. Εγώ με την γυναίκα μου από την άλλη, θέλουμε να κοιμηθούμε κι άλλο. Κερδίζει ο γιος μου γιατί αρχίζει να ουρλιάζει, μέχρι να πάει κάποιος στο δωμάτιο του.

07.20: Τρώει πρωινό και όταν λέμε τρώει, εννοούμε το σκορπάει. Σε όλη τη κουζίνα. Η γυναίκα μου κι εγώ περνάμε τέλεια. Εκείνη καθαρίζει τη κουζίνα ενώ εγώ ταΐζω τον Μάρκο. Πίσω από ένα καπάκι κατσαρόλας για προστασία, σαν να τηγανίζω καλαμαράκια.

08.10: Ξεκινάει το παιχνίδι. Κάνουμε βάρδιες με την γυναίκα μου στο να κυνηγάμε τον Μάρκο μέσα στο σπίτι και να προσπαθούμε να τον πείσουμε ότι τα αμαξάκια του είναι πιο ωραία από τις πρίζες. Μένουμε έκπληκτοι με τους καινούργιους τρόπους που ανακαλύπτει να χτυπάει το κεφάλι του, όσο κοντά και αν βρισκόμαστε.

10.30: Ο πρώτος ύπνος της ημέρας. Συνήθως, κουρασμένος από το τρέξιμο και το σκαρφάλωμα, αποκοιμιέται πάνω σε κάποιο μαξιλάρι. Με το που κλείνει τα μάτια του, χτυπάει καμπανάκι αγώνων. Ξέρουμε ότι έχουμε από μισή ώρα μέχρι δίωρο -σε σπάνιες περιπτώσεις – για να κάνουμε όλες τις δουλειές της μέρας. Να στείλουμε mail, να πάρουμε τηλέφωνα, να πληρώσουμε λογαριασμούς. Τελικά δεν κάνουμε τίποτα από όλα αυτά και απλά πίνουμε καφέ χαζεύοντας τα κινητά μας. Σε κάποιες περιπτώσεις, μας παίρνει ο ύπνος πάνω στα κινητά μας.

12.30: Μεσημεριανοδεκατιανό. Θα φάει. Αλλά δεν ξέρει πόσο θέλει. Μπορεί να είναι ένα μπολάκι. Μπορεί να είναι μία γαβάθα. Μπορεί να θελήσει και μία κατσαρόλα στιφάδο. Ή μπορεί απλά να πιει λίγο γάλα. Κανείς δεν ξέρει. Αγαπημένη στιγμή: όταν δεν του αρέσει αυτό που τρώει και αρχίζει να το φτύνει παντού.

13.30: Ώρα για παιχνίδι. Είναι πολύ πιο ορεξάτος για να μάθει και να ακούσει, οπότε εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία και τον μαθαίνω να κάνει πορδίτσες με το στόμα και να εκτοξεύει αντικείμενα πάνω στην τηλεόραση. Βασικά δεν τον μαθαίνω ακριβώς. Τον μιμούμαι περισσότερο. Βασικά αυτός με μαθαίνει. Είναι πολύ καλός στις πορδίτσες με το στόμα.

15.30: Ώρα για το δικό μας φαγητό στη κουζίνα. Όπου θα τον βάλουμε στο καρεκλάκι του δίπλα μας και θα αρχίσει να ουρλιάζει γιατί δεν του δίνουμε αυτό που τρώμε. Μία φορά του έδωσα να φάει ένα μακαρόνι. Ενώ το είχε στο στόμα του, φταρνίστηκε και το μισό μακαρόνι βγήκε από τη μύτη του ενώ το άλλο κρεμόταν από το στόμα του. Μην το πείτε στη γυναίκα μου αυτό.

17.00: Το δεύτερο υπνάκι της μέρας. Άλλη μία όαση ηρεμίας όπου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι δεν έχουμε κάνει όλη μέρα. Συνήθως καταλήγουμε να κοιμόμαστε πάνω στα κινητά μας.

18.30: Βόλτα στις κούνιες. Εκείνο το κομμάτι της μέρας όπου βγαίνεις από το σπίτι για να πας σε ένα μέρος όπου έχει περισσότερα μωρά και ακόμα περισσότερους νυσταγμένους ενήλικες με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Βάζουμε όλοι μαζί τα μωρά μας πάνω σε μεταλλικά πράγματα που κουνιούνται και γυρίζουν μέχρι να περάσει η ώρα. Τραβάμε ασταμάτητα βίντεο και φωτογραφίες τον Μάρκο να παίρνει όλες τις δυνατές εκφράσεις.

20.15: Μαθήματα χορού μέχρι να ετοιμαστεί το μπάνιο του. Ήλπιζα ότι θα κοπανιόταν με Iron Maiden αλλά προτιμάει Ed Sheeran. Χορεύει, πέφτει, σηκώνεται, χορεύει.  Συνεχίζει τον χορό μέσα στο μπάνιο. Η γυναίκα μου κι εγώ περνάμε τέλεια. Εκείνη σκουπίζει τα νερά και εγώ κρύβομαι πίσω από μία πετσέτα και γελάω.

20.45: Τον παίρνει ο ύπνος καθώς τον νανουρίζει η γυναίκα μου. Τον βάζει στη κούνια του και καθόμαστε να φάμε το βραδινό μας, συνήθως βλέποντας κάποια ταινία ή σειρά. Θα δούμε 15 λεπτά από οτιδήποτε και μετά θα αρχίσει να κλαίει ο Μάρκος γιατί βγάζει δόντια.

23.00: Επιτέλους κοιμήθηκε. Αγκαλιά με το μόνιτορ, αποφασίζουμε να συνεχίσουμε τη ταινία που βλέπαμε. Μας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ.

03.00: Σερνόμαστε στο δωμάτιο μας για να κοιμηθούμε στο κρεβάτι μας. Έχουμε 3 ώρες ανενόχλητου ύπνου.

04.00: Ο Μάρκος έχει ξυπνήσει και κάνει πορδίτσες με το στόμα του. Ελπίζουμε να του περάσει και να κοιμηθεί. Η γυναίκα μου ρωτάει από πού το έμαθε αυτό. Κοιτάζω το ταβάνι και χαμογελάω.

Ζήσης Ρούμπος

Στην πρώτη του σόλο παράσταση, ο Ζήσης Ρούμπος (ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΑΣΦΑΙΡΟΙ, FRIENDS MANIFEST, JERONIMO SPACE:το κυνήγι των Σούσι) επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον και μιλάει για θέματα που απασχολούν όλους μας με τρόπο κωμικό. Κυρίως, όμως, στην εποχή των σόσιαλ μίντια, απαντά στο καίριο ερώτημα που απασχολεί το 79.2% του πληθυσμού της Γης: τι πρέπει να κάνει κανείς για να μην έχει πόζα στη ζωή του; Αλλιώς: ΠΟΖΑ ΜΗΔΕΝ. Από την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή του Οκτωβρίου, ελάτε στο Άβατον… για να κλάψουμε από τα γέλια! #strikeapose?not!  

Leave a Reply