24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ- ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ

Αντιγόνη ΨυχράμηΗ Αντιγόνη Ψυχράμη, ηθοποιός, τραγουδίστρια, σύζυγος του ηθοποιού Δημήτρη Μακαλιά και μητέρα ενός μπόμπιρα που μόλις χρόνισε, μιλάει στο Τaλκ για το 24ωρό της ως εργαζόμενης μαμάς.

Ας πάρουμε τη μέρα από την αρχή. Ή από τη μέση. Βασικά δεν υπάρχει σημείο αναφοράς για να ορίσουμε την έναρξη ή τη λήξη μιας ημέρας. Είναι ένας συνεχής κύκλος. Με βάση τη ζωή πριν από το παιδί, η ημέρα ξεκινάει με το πρωινό ξύπνημα. Στην περίπτωσή μας θα μετρήσουμε το τελευταίο ξύπνημα. Αυτό που λες “εντάξει ως εδώ ήταν, αποκλείεται να ξανακοιμηθούμε!”.

07:30 Πρωινό ξύπνημα λοιπόν. Αγκαλιά στο κρεβάτι να χουζουρεύουμε και να έχω πάντα μια κρυφή ελπίδα πώς και ο μπέμπης έχει την ίδια ανάγκη με εμένα. Να κοιμηθούμε λιγάκι ακόμα. Ουτοπία.

08:00-09:30 Παίζουμε με αστρικές ταχύτητες σαν να μην υπάρχει αύριο. Κάνουμε το μπανάκι μας, αλλάζουμε και ανακαλύπτουμε νέες εμπειρίες.

09:30-09:43 Προσωπικός χρόνος για να ετοιμαστώ. Το σημειώνω, γιατί δε θα βρείτε πολλές ακόμα τέτοιες στιγμές στο 24ωρο μου!

10:00-12:30 Παράσταση στο θέατρο Βέμπο με τον “Τρελαντώνη” σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου και τον Σταύρο Σβήγκο στον ομώνυμο ρόλο.

12:30-13:30 Χρόνος για ψώνια, συνεργεία, υποχρεώσεις. Τόσο τους δίνω, λεπτό παραπάνω.

13:30- κάμποσο Επιστροφή στο σπίτι. Προετοιμασία του μικρού Χάρη. Φαγητό, ύπνος, χαλάρωση, παιχνίδι, βόλτα, καμιά φίλη ή  κουμπάρος στο σπίτι, χαζεύουμε τον μπαμπά στην τηλεόραση, “εκδρομή” στα νότια που μεγάλωσα, κ.τ.λ.

19:30 προετοιμασία και αναχώρηση για το “Ματίλντα” στο θέατρο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου. Ευκαιρία να βλέπω και την κουμπάρα μου από κοντά. Ο χειμώνας αυτός φαίνεται πιο δύσκολος από άλλες φορές και παλεύουμε να ξεκλέβουμε χρόνο για να βρεθούμε.

Αργά. Επιστροφή στο σπίτι. Αν είναι Σαββατοκύριακο το βρίσκω να κοιμάται. Τις υπόλοιπες ημέρες θα τον κοιμίσω στο σαλόνι, στην αγκαλιά μου. Και τα δύο υπέροχα!

Ακόμα πιο αργά. Ταινιούλα στο σπίτι. Καμιά σειρά. Τρώμε βρώμικο και αναρωτιόμαστε γιατί δε φεύγουν όσα κιλά θέλουμε από πάνω μας.

02:00 περίπου. Με απόκλιση 1-2 ωρών. Πάμε για ύπνο. Κατάκοποι πια.

03:00-04:00 περίπου. Και αυτό με αποκλίσεις. Θα ξυπνήσουμε για γάλα, πιπίλα ή αγκαλιά. Κάπου εκεί είναι που κυκλοφορούμε σαν μεθυσμένοι. Πιάνουμε τους τοίχους για να μην πέσουμε και κινούμαστε μεταξύ κουζίνας, μπάνιου και δωματίου.

Σε λίγες ώρες ο κύκλος αρχίζει πάλι από το ίδιο σημείο.

Τη φετινή θεατρική σεζόν, η Αντιγόνη Ψυχράμη εμφανίζεται στο θέατρο Βέμπο, στην παράσταση «Τρελαντώνης», της Σοφίας Σπυράτου, όπου υποδύεται την Πουλουδιά και στο θέατρο Ακροπόλ στην παράσταση «Ματίλντα», της Θέμιδας Μαρσέλλου, όπου υποδύεται την Κυρία Γουόρμγουντ

Leave a Reply