panadolbaby-skin_talcmag-01panadolbaby-skin_talcmag-01
panadolbaby-skin_talcmag-02panadolbaby-skin_talcmag-02

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμες τηγανίτες ολικής άλεσης, με μήλο και γιαούρτι!

Για 15- 17 τηγανίτες μέτριου μεγέθους θα χρειαστούμε:

  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ολικής άλεσης
  • 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 180 ml γιαούρτι πλήρες
  • 1 μήλο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 2 1/2 κούπες γάλα 
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 κουταλιά μέλι  

Εκτέλεση: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με την βοήθεια της κουτάλας της σούπας ρίχνετε από το χυλό στο τηγάνι, ώστε να σχηματιστούν τηγανίτες μεσαίου μεγέθους. Ψήνετε τις τηγανίτες από τη μία μεριά μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται φουσκαλίτσες στην επιφάνειά τους ( 3-4 λεπτά), μετά τις γυρνάτε και τις ψήνετε για ακόμα 2 λεπτά! Μόλις ψηθούν τις περιχύνετε με μέλι, τις πασπαλίζετε με κανέλα και τις απολαμβάνετε!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Share Button
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ
5 (100%) 4 votes


Όμοια άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *