ΣΠΙΤΙΚΟ BRIOCHE

Για να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό Brioche θα χρειαστούμε:

 

(για 10 άτομα, περίπου)

alevri-tsoureki

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια πάστα.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ενσωματώνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μείγμα της μαγιάς και την πάστα του μίξερ ανακατεύοντας καλά.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30-40’.
  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και αφού τη ζυμώσουμε, την κόβουμε σε μικρά ζυμαράκια.
  6. Με τις άκρες των δακτύλων μας πλάθουμε μικρά φραντζολάκια.
  7. Τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες τομές στην επιφάνειά τους. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνειά τους.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200°C για 12’ και στους 160°C για 25’ .

 

Πηγή συνταγής