Για να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό Brioche θα χρειαστούμε:
- 500 γρ.αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 50 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 25 ml γάλα χλιαρό
- 20 γρ. μαγιά νωπή
- 0.5 κ.γ. αλάτι
- 5 αυγά
- 1 αυγό για το άλειμμα
(για 10 άτομα, περίπου)
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια πάστα.
- Σε ένα βαθύ μπολ ενσωματώνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μείγμα της μαγιάς και την πάστα του μίξερ ανακατεύοντας καλά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30-40’.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και αφού τη ζυμώσουμε, την κόβουμε σε μικρά ζυμαράκια.
- Με τις άκρες των δακτύλων μας πλάθουμε μικρά φραντζολάκια.
- Τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες τομές στην επιφάνειά τους. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνειά τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200°C για 12’ και στους 160°C για 25’ .