miloi ago georgiou leftmiloi ago georgiou left
miloi ago georgiou rightmiloi ago georgiou right

ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΟΥ ΘΑ ΦΑΩ ΠΡΑΣΙΝΑ

«Μαμά, δεν τρώω πράσινα»! Όταν έχεις μαγειρέψει κάτι με τα χέρια σου και εισπράττεις ένα μεγαλοπρεπές «όχι», δεν θα νιώσεις απόρριψη και απογοήτευση; Και αν το γεύμα ετοιμάστηκε με τη χρονική πίεση της καθημερινότητας μιας εργαζόμενης μητέρας, πώς να μη θυμώσεις που ο κόπος σου θα πάει χαμένος; Και μετά, δεν θα αμφιβάλλεις για το πόσο καλή μητέρα είσαι όταν δεν έχεις καταφέρει να μάθεις το παιδί σου να τρώει λαχανικά; Πιθανότατα κάπως έτσι πρέπει να ένιωθε η Θέμις Καρδιόλακα όταν πήρε την απόφαση να ετοιμάσει αυτό το φοβερό βιβλίο μαγειρικής με πρωτότυπες συνταγές για να τρώνε τα παιδιά λαχανικά. Αντιμετώπισε με θετικό τρόπο έναν καθημερινό προβληματισμό πολλών μαμάδων και δημιούργησε ένα βιβλίο με πρωταγωνιστές το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τη μελιτζάνα, το παντζάρι και πολλά ακόμα λαχανικά που κρύβονται με μεγάλη επιτυχία μέσα σε τάρτες, σαλάτες, μακαρονάδες, μπιφτέκια αλλά και σοκολατένια κέικ και μάφιν! Λοιπόν, τι λέτε; Είστε έτοιμες να ξεγελάσετε τα παιδιά σας και να φάνε μπρόκολο χωρίς να το καταλάβουν; Καλή μας όρεξη!

Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο.

 Θα χρειαστούμε (για 20 κεφτεδάκια):

  • 150 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ρύζι βρασμένο
  • ½ κούπα πουρέ γλυκοπατάτας
  • ½  κούπα πουρέ μπρόκολου
  • ½ κούπας τυρί τσένταρ τριμμένο
  • ¼ κούπας γάλα
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

 

Τι κάνουμε:

  • Βράζουμε το ρύζι (σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι μαζί με μιάμιση κούπα νερό και μόλις πάρει βράση το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι μέχρι να γίνει μαλακό).
  • Βράζουμε τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο (ή τα μαγειρεύουμε στον ατμό) και μετά τα πολτοποιούμε (χωριστά το καθένα) στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά λάδι και το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ψηθεί.
  • Σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μούλτι ρίχνουμε το κοτόπουλο, τον πουρέ γλυκοπατάτας, το τυρί, το γάλα και το αλάτι και τα πολτοποιούμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ρύζι. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τον πουρέ μπρόκολου.
  • Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά.
  • Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το μείγμα του αυγού και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με ένα πινέλο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά. Αν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε νωρίτερα, τα ζεσταίνουμε πριν τα σερβίρουμε 5 λεπτά στον φούρνο.   

 

IMG_9063

Διαφορετικά red burgers

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα πουρέ καρότου
  • ½ κούπα πουρέ κόκκινης πιπεριάς
  • 1 κούπα ζωμό βοδινού
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. Worcestershire sauce
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 7-8 στρογγυλά ψωμάκια για burger

 

Τι κάνουμε:

  • Βράζουμε (ή μαγειρεύουμε στον ατμό) το καρότο και την κόκκινη πιπεριά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  • Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να μη βλέπουμε ροζ κομμάτια στον κιμά.
  • Ρίχνουμε μέσα τους πουρέδες των λαχανικών, τον ζωμό, τον πελτέ, τη Worcestershire sauce, το αλάτι και το πιπέρι και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να ρουφήξει σχεδόν όλα τα υγρά του.
  • Ψήνουμε τα ψωμάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα γεμίζουμε με τον κιμά.

 

cover book

Η Θέμις Καρδιόλακα είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία στο New York University στις ΗΠΑ και ΜΒΑ στο ALBA Graduate Business School στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής και, ως μητέρα, έχει μελετήσει και ασχοληθεί πολύ -ξοδεύοντας ατελείωτες ώρες στην κουζίνα- με τη σωστή διατροφή των παιδιών της, θεμέλιο λίθο της ανάπτυξής τους. Αποφάσισε λοιπόν να μοιραστεί «μυστικά» και πληροφορίες που συνέλεξε όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο να βοηθήσει και άλλες μαμάδες, με τρόπο εύκολο και ανώδυνο, ώστε να προάγουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητα των παιδιών τους. Έχει γράψει το βιβλίο «Μαμά, δεν τρώω πράσινα», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.  

Share Button
ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΟΥ ΘΑ ΦΑΩ ΠΡΑΣΙΝΑ
5 (100%) 5 votes


Όμοια άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 
CLOSE
CLOSE